Share on Social Media
Buy local: Mădălina Matache

Este 1 decembrie al unui an total atipic. Să recunoaștem, 2020 este un an deosebit care ne-a forțat să ieșim complet din zona noastră de confort.

Coffee & Books diet T-shirt

Tocmai de aceea am zis să profit de acest an neobișnuit și să sărbătoresc ziua noastră, ziua românilor, într-un mod surprinzător. Într-o lume în care toate feedurile mele de Social Media sunt pline cu drapelul național și urări pentru un viitor mai bun, mai... normal, eu am decis să mă mândresc că sunt compatriot cu niște oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare.

Micii afaceriști sau #localbusiness (cum îi găsim pe platformele de socializare) sunt niște oameni de existența cărora am aflat recent. Mi-ar plăcea să încep această sesiune de articole vorbindu-vă despre Mădălina Matache, o femeie puternică, muncitoare, cu o imaginație bogată, dar mult prea modestă pentru că în opinia ei, nu este un artist, ci un autodidact. Eu prefer să o consider creatoare de frumos pentru că toate lucrurile pe care le face sunt minunate, amuzante și dătătoare de voie bună.

Cine este Mădălina?

Având o experiență în lettering și ilustrație de aproape cinci ani, dar cu experiență în graphic design de 10, Mădălina a decis să-și deschidă un shop online în urmă cu aproape un an.

Mădălina Matache, un "portofoliu umblător"

Cu un ochi bine format pentru arta frumosului, Mădălina nu făcut până acum vreo lucrare pe care ea nu ar purta-o sau de care ea, personal, nu s-ar bucura. Toate tricourile, bluzele și hanoracele ei sunt însoțite de mesaje amuzante și pline de voie bună precum „cute as fuck” sau motivaționale precum cel cu „self lover” sau chiar cele tematice ca cele cu „Crăciun nerăcit!”. (dacă dați click aici găsiți întreaga colecție)

Fiind o mamă care debordează de energie, are o fire sinceră și un suflet de curios cum numai cititorii pot avea, și pe deasupra a creat o colecție de tricouri pentru toată lumea, chiar și pentru șoriceii de bibliotecă. Tricourile sale și semnele de carte sunt efectiv un must pentru orice cititor care se respectă. Personal, nu am putut alege între tricourile bookish așa că am din fiecare câte un exemplar. Sunt un cititor mincinos pentru că în fiecare seară zic că „asta e ultima pagină și gata”, iar pentru asta am un super semn de carte. Sunt un dependent de cărți și cafea, sunt o leneșă care ar zace cât e vara de lungă citind și bineînțeles iubesc cărțile, iar ele la rândul lor trebuie să mă iubească pentru că eu chiar am grijă de ele.

Experiența mea cu Mădălina

Până în luna iulie a acestui an, nu știam de oamenii talentați de la noi. Pentru mine #bookmerch este un haștag folosit doar de cititorii din străinătate, iar ca eu să beneficiez de așa ceva, ar trebui fie să renunț la a-mi cumpăra mâncare, fie să câștig la loterie marele premiu.

Summer Mood T-Shirt

În vara aceasta, Andreea Chiuaru a organizat o ediție specială a Shop My Library unde am avut posibilitatea să particip ca expozant. Îmi amintesc că era soare, cald și eu mă simțeam ca o impostoare la standul numărul 3. Deși aveam prima masă de la intrare nimeni nu se oprea și la mine, până când o tânără blondă a venit, a aruncat un ochi, a plecat și după câteva momente s-a întors și a cumpărat exemplarul meu al cărții „Portret al artistului la tinerețe” de James Joyce. Eram atât de încântată și bâlbâită că cineva a vrut ceva de la mine, încât cred că am uitat să mă și prezint. După ce acea fată blondă a plecat de lângă mine, oamenii au început să fie curioși și să vină să vadă ce am eu acolo și atunci am avut ocazia să întâlnesc persoane faine. La vremea respectivă nu știam cine era și nici ce făcea și am regretat toată ziua că nu am reușit să-i mulțumesc. Apoi am ajuns acasă și am văzut că și ea avusese stand în cadrul târgului la câțiva metri mai încolo, iar eu ca o toantă, nu am avut curajul să merg să-i văd tricourile pe motiv că eu nu am ce să caut acolo.

 Acum câteva săptămâni, mi-am luat inima în dinți și am contactat-o legat de prima mea comandă pe site-ul său pentru că simțul meu artistic se află undeva pe fundul oceanului. Nu am ochiul format la a-mi alege haine, iar dacă fac cumpărături online, atunci m-ați pierdut de tot, căci ghidul de măsuri mă bate. Cu inima cât un purice am întrebat cam ce mărime mi-ar trebui la dimensiunile mele de pitic pufos. Bunăvoința și entuziasmul de a mă ajuta să înțeleg ce mărimi îmi sunt potrivite, m-au copleșit. Cred că nici propria-mi mamă nu a avut vreodată răbdare să-mi asculte vreodată toată triada mea despre cât sunt de scundă, slabă, grasă și așa mai departe, iar pentru asta îi sunt foarte recunoscătoare Mădălinei.

Alo? Am un colet pentru dumneavoastră!

Love Books T-shirt

La câteva zile după ce am ales produsele, am primit un telefon de la firma de curierat Fan Courier (cred că sunt singurii care livrează în coclaurii unde locuiesc eu) pentru a mă anunța că am un pachet.

Mi-a plăcut foarte mult felul profesionist în care au fost ambalate cele trei tricouri. În foaie de mătase galbenă frumos împăturite erau mica mea comoară împreună cu bunătăți sau mici atenții pe care doar puțini întreprinzători le înțeleg. Cele două abțibilduri, un semn de carte și o vedere motivațională cu „iubește-te” m-au făcut să mă simt apreciată chiar dacă știu că acestea se regăsesc în toate comenzile clienților madalinamateche.ro după cum a afirmat chiar Mădălina într-o postare extrem de sinceră pe pagina ei de Instagram.

Îmi place enorm calitatea tricourilor pentru că nu au imaginea pur și simplu „lipită” pe țesătură. Sunt calitative, iar cerneala sau tușul (nu știu exact cum se numește acea substanță de imprimare) face parte, la propriu, din bumbacul obiectului vestimentar și de aceea am decis ca Mădălina Matache să fie printre primele mele opțiuni atunci când aleg un cadou pentru o persoană dragă mie. Mulți vor gândi greșit că este doar un simplu tricou. Și au dreptate - este un tricou, dar acest tricou spune mult mai multe lucruri decât oricare altul pe care îl găsim la tot pasul pe piață.

Contact Mădălina

Instagram: @madalina_matache

Facebook: Madalina Matache

Shop: madalinamatache.ro

E-mail: hello@madalinamatache.ro

Duca

2 thoughts on “Buy local: Mădălina Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media