Share on Social Media
De 6 ani în blogosferă

Mi-a luat 6 zile să scriu această postare, pentru că nu am avut foarte mult timp și nici inspirație.

Pentru mine ziua de 13 februarie este specială. Nu pentru că este ajunul Sfântului Valentin (nu că aș fi vreun fan înfocat al acestei sărbători), ci pentru că într-o seară de 13 spre 14 februarie am decis să merg pe cont propriu în blogosfera românească.

Povestea blogului este destul de simplă. Înainte de Reader's Republic am avut o colaborare pe un alt blog, însă datorită viziunii diferite pe care o aveam cu echipa, am decis să încerc ceva pe cont propriu.

Primul pas, fusese făcut. Pasul al doilea era să găsesc un nume potrivit blogului, nume pe care mi l-a sugerat colega mea de bancă din facultate. Cristina era înnebunită de faptul că toată ziua eram cu nasul în cărți sau cursuri, așa că intenționat sau nu, a dat glas gândurilor sale "de ce nu există o republică a cititorilor în lumea asta să te exilăm acolo dacă citești pe bandă rulantă?".

Am întors aproape toată ziua ideea pe toate părțile și abia în drum spre casă mi-a venit ideea de a încerca să am un blog, așa că am transformat Republica Cititorului în Reader's Republic pentru că voiam un loc doar al meu unde să nu mă simt îngrădită.

Inițial, voiam să am un blog bilingv, dar după 2 ani am renunțat la idee și cred că anul acela a fost al doilea cel mai dezastruos an al meu ca blogger pentru că recitind primele articole, îmi dau seama că îmi găseam foarte greu cuvintele, însă am avut noroc să am oameni care au avut răbdare cu mine și mi-au oferit încrederea de care aveam nevoie să merg mai departe cu scrisul.

Timpul a trecut cu reușite și eșecuri, și mereu am încercat să găsesc ceva, dar nu eram foarte sigură ce. Este posibil ca din acest motiv să fi fost absentă luni la rând, apoi să revin și iar să dispar. Știu că nu este deloc etic, însă în acești ani, mi-am dat seama că nu îmi place să renunț. Nu știu dacă este o calitate sau un defect, însă nu mai vreau să las lucrurile neterminate.

Ultimul an literar a fost destul de sărac pentru mine și nu pentru că am citit puțin, ci pentru că nu am putut să scriu foarte mult (nici acum nu reușesc să ajung cu recenziile la zi).

  • Cea mai bună carte citită: "Arșița" de Jane Harper
  • Cea mai bună serie citită: "Lux" de Jennifer L. Armentrout
  • Cea mai așteptată apariție: "V" de Laura Nureldin
  • Cea mai slabă carte/serie citită: "Război în doi" de Mirela B. Florentina
  • Personajul preferat: Aendo Assermore din seria "Cronici din Voss" de Șerban Andrei Mazilu

Mai aveam încă 5 puncte destinate filmelor și serialelor, dar privind în retrospectivă, îmi dau seama că anul trecut nu am fost aproape deloc la cinema așa că am rămas în urmă cu aparițiile cinematografice.

Pentru anul acesta nu am niciun plan setat, am decis să mă las purtată de val, însă în următoarele șase săptămâni voi posta în fiecare duminică un concurs cu ajutorul editurilor Corint și Quantum Publishers și voi încerca, pe cât posibil să scriu articole din ce în ce mai des, să fiu mai activă pe Instagram, Facebook și Twitter și alături de voi să am cel mai bun an al meu ca blogger de carte.

Vă mulțumesc și vă îmbrățișez!

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media