Share on Social Media
Din dragoste pentru cărți

Joi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, are loc a treia ediție a campaniei Noaptea Cărților Deschise.

Anul acesta, campania se va desfășura simultan în București și în Cluj, reprezentând cel mai mare manifest pro-cultură din România. Iubitorii de carte sunt invitați să formeze lanțuri umane impresionante ca mărime, în jurul clădirilor-simbol din cele două orașe. Fiecare participant va ține în mâini câte o carte deschisă, oferită de editura Litera.

Noaptea Cartilor Deschise 2015

Începând cu ora 18.30, peste 12 mii de cărți își așteaptă iubitorii la Casa Poporului din București și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Organizatorii îi provoacă pe bucureșteni și pe clujeni să vină în număr cât mai mare, pentru a forma cel mai mare lanț uman în onoarea cărții.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, va fi prezent în București, la Noaptea Cărților Deschise, pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărții alături de cititori. Punctul de întâlnire al participanților este vis-a-vis de Casa Poporului, în alveola de la Parcul Izvor.

Este cea mai potrivită ocazie de a demonstra că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și se aliniază țărilor din întreaga lume, în care este deja o tradiție să sărbătorească Ziua Internațională a Cărții prin campanii culturale foarte ample.

Primele două ediții ale campaniei Noaptea Cărților Deschise au oferit participanților un impresionant spectacol al miilor de cărți deschise, care acopereau perimetre mari din centrul Bucureștiului, așteptându-și cititorii. Aproximativ 20 000 de bucureșteni au luat parte la aceste spectacole, primind o carte Litera în dar și sărbătorind Ziua Internațională a Cărții.

Evenimentul este organizat de Litera și Ring, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și Cărțile pe față.

Mai multe detalii pe paginile evenimentelor de pe Facebook:

https://www.facebook.com/events/1578407239043510/
https://www.facebook.com/events/1576546129281850/
D&E2

18 thoughts on “Din dragoste pentru cărți

 1. Mi-e foarte ciuda ca eu vin in tara pe 24, dupa eveniment… Sotul meu are o conferinta maine si n-a putut pleca mai devreme.. As fi vrut si eu sa pot merge 🙁

  1. Ema, dar important este ca vei veni. Si daca nu ma inseala memoria, am senzatia ca acasa te asteapta o multime de cadouri si prieteni noi. Cred ca ei vor compensa absenta ta de la event.

  1. Stii? Si eu eram inainte la fel. “Vreau la Bucuresti” acum ca sunt, incep sa urasc ca sunt, pentru ca din lipsa de timp ratez o multime de evenimente. Pe acesta de pilda, l-am ratat ca am fost la serviciu 🙁

   1. Mhm…de obicei toată lumea e ceva de genu’: ,,Bucureşti: zgomot şi multă lume”, dar eu sunt ceva de genu’: ,,Librării, muzee şi teatruuu”.
    Cred că e super naşpa când pierzi evenimente din oraşul tău, dar eu, de exemplu, stau într-un oraş mic şi pierd aproape toate piesele de teatru din lipsă de timp, şi sunt abia la liceuuuu 🙁

     1. :))
      Mie mi se pare că am 30 de ani şi 6 copii uneori 😀 Pe mine cărţile deep mă fac să mă simt bătrână, mai ales când vorbesc cu cineva de vârsta mea şi-i explic concepte filosofice. Soooo, aş vrea să simt mai des ,,young and wild”

 2. Mersi pentru că îmi oferi încă un motiv să urăsc Bucureştiul :)) Adică serios, toate chestiile interesante se petrec acolo! De ce nu mută cineva toată Transilvania în Bucureşti? :))

 3. imi pare rau ca am ratat evenimentul, mi-ar fi placut sa cunosc alti cititori inraiti ca si mine 😀
  poate la anul 😀

 4. Evenimente ca acesta, care promoveaza lectura, dau speranta in viitorul Romaniei. Sa speram la cat mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media