Share on Social Media
Final Frontier 2015

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a pus genul SF într-o nouă lumină în ochii mei.

Mergând la Nexus Club în urma invitației scriitorului Oliviu Crâznic, am putut să mă bucur de un târg de carte extraordinar, de cărți noi și de asemenea am fost în compania unor oameni excepționali care, cumva, știau cine sunt și ce fac în timpul liber.

Final Frontier 2015

M-am bucurat să fiu în prezența unor persoane la fel de nebune ca și mine, care mi-au dat energia necesară pentru a începe o nouă lună cu zâmbetul pe buze și cu gânduri pozitive.

Aflându-mă într-un loc unde oamenii râd, se simt bine și devin o singură persoană, mi-am dat seama că noi suntem legați de aceeași pasiune: scrisul și cititul.

Final Frontier #1
Oliviu Craznic (stânga) si Michael Haulică (dreapta)

Ascultând poveștile despre activitatea lui Oliviu Crâznic și privind-o pe Cristina Nemerovschi citind paragrafe din romanele sale, mi-am dat seama că există literatură fantastică românească pentru toate vârstele, doar că noi, cititorii, suntem prea atrași de himera visului american și nu avem timp să vedem frumoasele flori din grădina noastră.

Pe lângă cei doi, mai amintesc și alte nume ca Alex V. Dan, Radu Găvan sau Șerban Andrei Mazilu care sunt mai mult decât niște scriitori, ei sunt luptătorii literaturii de calitate românească, iar eu sunt mândră că i-am cunoscut, că le-am strâns mâna și că romanele lor se află în biblioteca mea.

Final Frontier #4
De la sânga la dreapta: Radu Găvan, Alexandru Voicescu și Cristina Nemerovschi

Este ciudat că de sâmbătă nu reușesc să îmi adun cuvintele necesare pentru a scrie și a vă descrie în cuvinte ce a însemnat experiența „Final Frontier” pentru mine. Trebuia să fiți acolo în gălăgia aceea, fumul de țigară, râsetele și standurile de cărți de la etajul unu pentru a înțelege adevărata semnificație a acestui eveniment. Trebuia să vedeți cu ochii voștri emoția scriitorilor și a cititorilor de a sta unul în fața celuilalt pentru a înțelege legăturile proaspăt create.

Desoperind toate aceste trăiri mi-am dat seama că trebuie să învățăm să simțim cărțile pe care le citim. Este adevărat că am cumpărat trei cărți și prevăd că le voi citi, Dumnezeu știe când, dar vreau să mă bucur de fiecare carte citită, de fiecare literă, punct și virgulă. Așa că puteți să mă înjurați, însă preconizez că recenziile pentru „Ceasul Fantasmelor și primele două „Ultima Vrăjitoare din Transilvania”, vor apărea undeva prin luna mai ^^

D&E2

7 thoughts on “Final Frontier 2015

  1. Iti multumim mult pentru mentionarea autorilor nostri, Oliviu Craznic si Serban Andrei Mazilu si promovarea lor printre cei care chiar au un cuvant de spus in literatura romana contemporana de SF & F. Ai surprins excelent atmosfera targului, si noi ne-am simtit la stand ca intr-o vacanta cu prietenii. Sper sa ne reintalnim si la alte evenimente la fel de faine!

  2. am fost si eu la targul acesta si mi-a placut foarte mult. sper sa mai urmeze si altele cat de curand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media