Share on Social Media
Lansare de carte: Festivalul Vineri 13, ediția a V-a

Legenda spune că fiecare 13 al lunii aduce ghinion. Iar dacă 13 mai cade și într-o zi de vineri atunci este cel mai grav pentru că în ziua asta toate oglinzile se sparg, pisicile negre ies la plimbare pe bulevard, iar scările crează cupole pe fiecare drum de acces.

Cu toate acestea, de câțiva ani, Editura Herg Benet ne provoacă să ne dăm jos din pat sau să ieșim din orice ascunzătoare ne-am afla și să ne întâlnim cu ei la o nouă tradiție – Festivalul Vineri 13.

Acest eveniment are loc oricând 13 cade într-o zi de vineri, iar luna aceasta cei mai curajoși cititori, bloggeri și autori s-au întâlnit la Epic Bar pentru relansarea seriei „Ultima vrăjitoare din Transilvania” dar și pentru a-i fi alături Laurei Nureldin la cea de-a treia lansare de carte – „Demoni”.

Festivalul a început cu un moment dedicat lui Radu Găvan în care ne-a povestit puțin despre cea mai nouă carte a sa, „Diavoli fragili”, după care seara a continuat cu relansarea trilogiei „Ultima vrăjitoare din Transilvania” în ediție de lux.

Acum putem cumpăra online și offline toate cele trei cărți ale seriei și în ediție A5, hardcover, cu design nou și semnătura Cristinei Nemerovschi.

Personal am citit seria în 2015 după ce autoarea a lansat ultimul volum (încă) sub pseudonimul Annei Varry  și la fel ca atunci, și acum am avut ocazia de a-mi spune părerea publicului. Împreună cu Alexandra de la Twistinmysobery pot spune că am avut un dialog reușit cu autoarea despre această serie cu iz de trecut, iar atmosefra reconfortantă, colorată și magică m-a făcut să uit cu totul de emoții.

Înainte de lansarea Laurei, Alexandru Voicescu și Ghanda de la Jurnalul unei cititoare a avut un dialog despre viziunea cititorului asupra genurilor Fantasy & Horror. Această discuție liberă a adus în prim plan nu doar piața literaturii, ci și industria filmului și cum cele două se întrepătrund.

Laura Nureldin a revenit în forță cu un roman YA despre iubirea eternă, magie și istorie. Trebuie să știți de pe acum că „Demoni” este un roman a cărui acțiune se desfășoară într-un cu totul alt univers decât cel din „Regii timpului” și aduce în prim plan personaje și provocări noi.

În timpul lansării, Cristina Nemerovschi ne-a mărturisit că noua carte a Laurei este „fresh, reconfortantă și nu o poți lăsa din mână până nu o termini de citit” afirmație pe care o voi aproba. Am testat acest lucru și am citit cartea în mai puțin de o zi lucrătoare deoarece stilul adolescentin, amuzant și agreabil al scriitoarei au creat dependență.

A fost o adevărată plăcere să merg la acest festival și chiar vă încurajez să participați la cât mai multe evenimente de acest gen dacă se întâmplă să fiți în / din București sau dacă editurile vin în zona orașului vostru.

Ediția a 6-a a Vineri 13 are să fie pe 18 aprilie 2018 și mi-ar face o deosebită plăcere să ne vedem atunci.

3 thoughts on “Lansare de carte: Festivalul Vineri 13, ediția a V-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media