Share on Social Media
Lansare de carte: Festivalul Vineri 13, ediția a VI-a

Dragii mei dragi, sper că ați avut un weekend plin de mister, magie și cărți pe măsură. ^^

Dacă sunteți fani fantasy sunt sigură că vinerea aceasta ați stat cu ochii lipiți de ferestre pentru a vă bucura de toată splendoarea lunii pline, mai ales că a fost într-o noapte senină de Vineri, 13. Asta dacă nu ați fost alături de mine și Editura Herg Benet la librăria Librarium din incinta Teatrului Național București.

Cred că ați văzut pe paginile blogului de Facebook și Instagram că, din punctul meu de vedere, vinerea aceasta s-a deschis oficial sezonul literar 2019-2020.

Pentru cei care nu știu cum am eu calendarul, permiteți-mi să vă lămuresc. Acum mai bine de 8 ani, când am decis să fiu blogger de carte, am ales ca pentru mine anul literar să înceapă pe 1 septembrie, iar primul mare eveniment dedicat cărților începând cu această lună să marcheze începerea noului sezon literar.

Așadar, iată-ne aici, eu scriind și voi citind despre prima mea experiență literară din acest sezon.

Înainte de toate, trebuie să știți că am fost copleșită de emoții pentru că am participat, direct, la acest eveniment prezentând două dintre seriile mele preferate: "Demoni" de Laura Nureldin și "Stillhouse Lake" de Rachel Caine.

"Demoni II: Foc" s-a lansat anul acesta la Bookfest, dar fiind prinsă cu colindatul prin târg, din păcate, nu am putut să particip la lansare așa cum aș fi vrut, iar acum, stau și mă gândesc cât de norocoasă pot fi. Nu doar că am avut parte de un "reply", dar am luat parte la el, deci credeți-mă pe cuvânt când vă spun că Laura este unul din autorii care nu ar trebui să vă lipsească din bibliotecă.

"Coșmarul de la Killman Creek" a avut lansarea chiar vineri, dar pentru că Rachel Caine este unul din autorii mei preferați, aveam deja citită cartea. La începutul lunii, când am vorbit cu Cristina Nemerovschi și i-am zis că deja am citit cartea și că abia aștept să pun mâna pe traducere, am fost întrebată dacă aș vrea să împărtășesc cu publicul Editurii impresiile pe care seria lui Rachel mi le-a tatuat în suflet.

Onoarea a fost doar de partea mea.

Seria "Stillhouse Lake" nu este doar o serie de mystery, ci o serie thriller care plimbă cititorul prin cele mai întuneate colțuri ale internetului și ale lumii. O să vă povestesc mai multe despre ficare roman în parte în curând.

Pe lângă aceste titluri, Editura Herg Benet ne pregătește o mulțime de surprize literare. Printre acestea voi aminti despre sequelul seriei "Ultima vrăjitoare din Transilvania", "Cronicile fetei lup". Aceasta este o serie de minim 10 volume (sper) ce îl are în centrul acțiunii pe personajul meu preferat al satului V, Nori. O fetiță foarte specială și magică, dar cu gena vârcolacului în sânge.

Și să nu uităm de colecția Passport. Pe lângă lansarea oficială a celei de-a doua părți a romanului "TU" de Caroline Keppens,  "Corpuri ascunse", în planul editorial se află și lansarea cărților "La viteză maximă" de Joe Hill (în traducerea lui Alexandru Voicescu) și "Fetele din Idlewild" de Simone St. James (în traducerea Laurei Nureldin). ^^

Personal sunt foarte încântată de toate titlurile prezentate mai sus și sunt entuziasmată de ce are să urmeze în viitorul apropiat pentru că am impresia că sezonul acesta surprizele se vor ține lanț și că voi avea nevoie de noi rafturi acasă.

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media