Share on Social Media
Lansare de carte: „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I” de Bogdan Șerban-Iancu

De 3 ani, ziua de 5 decembrie este o zi tristă pentru poporul român, în special pentru monarhiștii noștri. În anul 2017, la această dată, s-a stins Regele Mihai I al României.

Deși sunt pasionată de viața monarhilor și secretele curților regale, din păcate, nu am acordat același interes și Coroanei României. Cel puțin nu până anul trecut, când am fost invitată de Editura Corint să particip la o lansare de carte diferită de toate cele la care am fusesem până atunci.

Nu știu câți dintre voi cunoașteți acest fapt, dar Editura Corint are o colecție de cărți adresată moștenirilor personalităților regale dar și a oamenilor puternici ai lumii. Eu am descoperit-o printr-o întâmplare când am găsit biografiile Prințesei Grace de Monaco și a lui Jaqueline Bouvier Kennedy Onassis. Ulterior am studiat aparițiile acestui fragment al literaturii și mi-am completat colecția cu mai multe titluri pe care vi le voi dezvălui în viitoarele postări și, eventual, recenzii. Ultimul titlu pe care l-am adăugat la colecția mea personală este o carte semnată de Bogdan Șerban-Iancu despre Regele Mihai I.

Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I” a fost în top 10 cărți vândute în cadrul Târgului Internațional de Carte „Gaudeamus” din 2019 și, deși lansarea oficială a fost în timpul târgului, eu am avut plăcerea de a participa la cea din data de 5 decembrie a anului trecut.

Atmosfera, deși sobră, a fost foarte caldă și am avut onoarea de a-l cunoaște pe autor și să schimb câteva vorbe cu acesta când mi-a semnat exemplarul. Am fost emoționată și în același timp extraordinar de încântată să fiu găzduită pentru câteva ore de Exotique și să mă delectez cu cele mai alese bunătăți oferite de partenerii evenimentului care, hazardul a făcut să fie chiar furnizorii Casei Regale din România.

Astfel, pentru mine, seara de 5 decembrie 2019 nu a fost doar o seară în care l-am comemorat pe Rege, ci o seară cu adevărat unică pentru că am fost înconjurată de persoane care au stat într-adevăr de vorbă cu acesta.

Prezenta carte este o culegere de interviuri scrise din suflet despre pasiunile, hobby-urile și ceea ce îi plăcea Regelui să facă în timpul liber. Bogdan Șerban-Iancu a surprins aceste detalii despre viața Regelui în puțin peste 150 de pagini, finalizând volumul cu o serie de fotografii unice pe care nu le putem găsi cu o simplă căutare pe Google.

Nu am scris această carte urmând o ordine cronologică a interviurilor, așa că o puteți citi cum vă vine mai ușor”, au fost cuvintele autorului despre publicația sa.

Eu am citit deja cartea și sunt nerăbdătoare să vă împărtășesc impresiile, pentru că nu oricine are onoarea de a sta la mai puțin de trei metri de un membru al unei familiei noastre regale și să scrie și o carte despre această experiență.

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media