Share on Social Media
Lansare carte: Diplomația Panda de Dan Tomozei

În perioada 21 - 28 aprilie 2015, Dan Tomozei va susţine un turneu de promovare a cărţii sale, „Diplomaţia Panda”, apărută de curând la Editura Corint Books.

Autorul va avea întâlniri cu cititorii în Craiova, Bucureşti şi Sibiu.

Programul complet de evenimente, mai jos:

Dan Tomozei

Dan Tomozei

În perioada 1992-2010 a fost jurnalist în România, în presa locală şi naţională, unde a fost corespondent, redactor,  redactor-şef, producător la: Tribuna din Sibiu, Mediafax, revista Dacii liberi, PRO TV, Jurnalul Naţional. A fost desemnat în mai multe rânduri jurnalistul anului în presa locală şi naţională, recompensat cu premii şi burse naţionale şi europene pentru activitatea jurnalistică.

În anul 2010, în România, a lansat volumul Iluzia Democraţiei. Din octombrie 2010 este expert al secţiei române a Radio China Internaţional. În anul 2012, în România, a lansat volumul Descoperind China – Beijing. În anul 2013, la Bucureşti, Sibiu, Chişinău şi Shanghai a lansat volumul Dialoguri la Beijing, dedicat relaţiilor  româno-moldo-chineze.

În 2014 a lansat, în România, volumul Diplomaţia Panda, prima ediţie. Cea de-a doua ediţie a volumului, apărută la Editura Corint, este completată cu alte articole interesante şi de ultimă oră.

„Conectat în virtutea poziţiei de jurnalist la actualitatea raporturilor româno-chineze şi urmărind-o prin imediatul agendei derulate la Beijing, autorul analizează cu atenţie, cu acut simţ critic şi cu fulminante interogaţii, frecvent legitime, derularea evenimentelor. Fără ezitări, el pledează în multe din paginile sale în favoarea raporturilor româno-chineze de o manieră corectă, uneori pe tonuri justiţiare, dar mereu încrezător în valoarea acestor legături.”

Ambasador Viorel Isticioaia-Budura

„Ca bun prieten al autorului, îl felicit pentru publicarea acestei cărţi. Sunt sigur că are o anumită valoare din care cititorii, chiar şi din comentariile uneori critice, în special cu privire la contactele româno-chineze, vor putea înţelege mai bine relaţiile dintre China şi România, dintre China şi Europa. Admir totodată efortul depus de autor pentru prezentarea unei Chine reale, pentru promovarea relaţiilor de prietenie dintre diferite ţări.”

                                                                         Şeful Secţiei de limba română, Radio China Internaţional, Wu Min

„După ştiinţa noastră, jurnalistul sibian Dan Tomozei este singurul care a dedicat în ultimii ani, cu subtilă înţelegere şi profundă analiză comparativă, trei volume de scrieri realităţilor în mijlocul cărora trăieşte China de azi. Să scrii temeinic, neostenit şi obiectiv despre o ţară în care trăieşti efectiv şi afectiv de câţiva ani de zile – iată o dovadă de probitate profesională!”

Doctor în economie Emil David

Lucrare tipărită cu sprijinul financiar al Radio China Internaţional

Programul întâlnirilor cu cititorii:

Diplomatia Panda

CRAIOVA
Marţi, 21 aprilie, ora 12.00, la Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Amfiteatru 1.2 (Str. A.I. Cuza nr. 13)

Invitaţi, alături de autor:
Prof. Univ. Dr. SORIN LIVIU DAMEAN, Universitatea din Craiova

BUCUREŞTI 
Joi, 23 aprilie, ora 12.00, Institutul Confucius din Bucureşti (Str. Transilvaniei nr. 6)

Invitaţi, alături de autor:
Excelenţa Sa Domnul Ambasador ROMULUS BUDURA

Excelenţa Sa Domnul Ambasador FLOREA DUMITRESCU

Dl. Zhao Deyong, Consilier Politic în cadrul Ambasadei R.P. Chineze în România

Prof. Univ. Dr. LUMINIŢA BĂLAN

Prof. Univ. Dr. ILEANA HOGEA VELIŞCU

SIBIU
Marţi, 28 aprilie, ora 14.00, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Aula Magna (Bulevardul Victoriei nr. 10)

Invitaţi, alături de autor:
Dr. EMIL DAVID

Prof. SONG SHAOFENG

Prof. CRISTINA ONEŢ

Dna. CARMEN VULCAN

D&E2

6 thoughts on “Lansare carte: Diplomația Panda de Dan Tomozei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media