Share on Social Media
Leapșă: Halloween Book Tag

Dede m-a nominalizat pe blogul său, Praf de stele, să particip la acest Book Tag de Halloween. Deși, în postarea sa, a păstrat întrebările în original, în limba engleză, eu am încercat să le fac o traducere aproximativă.

1. Ce "must read" înfricoșător recomanzi pentru Halloween?

Cea mai înfricoșătoare carte pe care am citit-o vreodată este “…și la sfârșit a mai rămas COȘMARUL” de Oliviu Crâznic, dar recent am terminat și “Anotimpul Vrăjitoarei” de Sarah Rees Brennan apărută în colecția LEDA Edge. Dintre cele două recomandări, însă, aș merge mai mult pe descoperirea aventurilor vrăjitaorei adolescente Sabrina întrucât are o atmosferă mai prietenoasă, iar acțiunea se petrece în perioada Septembrie-Octombrie când toamna începe să-și lase amprenta pe natură.

2. Cea mai înfricoșătoare copertă din toate timpurile este...

Cred că din propria-mi bibliotecă este coperta cărții „Povestiri de la marginea realității 2” de Dan Rădoiu. Cartea aceasta a apărut în anul 2017 în cadrul Editurii Crux Publishing și este o colecție de povestiri atât fantasy, cât și (semi)horror.

3. Dacă ai putea alege orice scriitor cu care să mergi la colindat, cine ar fi?

O întrebare excelentă, aș putea spune. Nu știu dacă ar fi de acord să mă însoțească, dar Laura Nureldin ar fi compania ideală și poate, pisica ei neagră, Jinx.

4. Dacă ai putea să te costumezi de Halloween precum orice personaj literar, care ar fi alegerea ta?

Contrar anumitor opinii, aș alegeo pe Regina Theodosia din trilogia „Prințesa de cenușă” scrisă de Laura Sebastian. Acum cu regulile de distanțare socială, cred că dacă aș purta o coroană de cenușă, sunt foarte sigură că nu ar aș întâlni mulți doritori de pupături și îmbrățișări.

5. Dacă ai avea posibilitatea să găsești în punga cu bunătăți de Halloween orice lucru dintr-o carte, ce speri să găsești?

O baghetă (funcțională) de la Ollivander’s vă rog!

6. În ce univers literar ai vrea să mergi la colindat?

Cred că Rosewood, Pennsylvania, ar fi perfect. Cine știe, poate cineva îmi va strecura în pungă un indiciu despre identitatea lui A. sau ce s-a întâmplat cu Alison.

7. Cu ce personaj negativ nu ai vrea să te întâlnești în noaptea de Halloween pe o alee întunecată?

Cu nimeni. Nici în noaptea de Halloween, nici cu altă ocazie. 

8. Te-ai costuma ca un vampir, un zombi, un vârcolac sau ca un vânător de umbre?

Vrăjitoare nu se poate? Dacă nu, atunci, cred că aș fi un vampir decent.

9. Alege un singur sortiment de dulciuri din Universul Harry Potter pe care ți-ai dori să-l găsești în punga cu bunătăți.

Bertie Beans, cât mai multe arome cu putință, dacă se poate.

10. Care este desertul tău preferat de Halloween?

Dovleacul copt sau plăcinta de dovleac. Orice are dovleac în compoziție.

Îi nominalizez la această leapșă pe Claudiu (Cărți Alese) și pe Teo (Fata din bibliotecă). De asemenea, oricine poate participa la această leapșă, cu rugămintea de a menționa de unde este preluată.

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media