1. Primul autor român contemporan – ce carte ai citit?
„Crimă la timpul trecut” de Adina Speteanu.
2. De la ce autor român contemporan ai citit cele mai multe cărți?
Cred că am toate cărțile Monicăi Ramirez de la Editura Tritonic, pe care le-am și citit, iar seria „Alina Marinescu” o am în toate cele trei ediții de până acum (Crime Scene, Tritonic și Librex), și urmează să îmi pun gheruțele și pe ediția de la Editura Up. Recunosc că nu am mai găsit cartea „Cum să scrii un bestseller” la Tritonic și am luat ediția Librex când am participat la Gaudeamus în 2017.
3. Cuplul preferat din cărțile românești contemporane.

Kate Martin și Patrick Stone din romanul „Viață dublă la Veneția” de Monica Ramirez. Îmi place mult de ei pentru că iubirea lor trece de barierele timpului și că deși este pusă la mari încercări, în cele din urmă iese triumfătoare.
4. Eroul din cărțile românești contemporane în mâinile căruia ți-ai pune viața?
Sunt mulți eroi în mâinile cărora mi-aș pune viața și deși Ford din seria „Alina Marinescu” iese învingător, oricând m-aș lăsa păzită de Lied și Asht din seria „Nlithia” de M.M. Țara pentru că pe tura lor, deși aș fi răpită, aș ajunge înapoi acasă teafără și cu o sumedenie de aventuri la activ. L-aș alege și pe Erin din duologia „Nebunul alb” de Allex Trușcă pentru că știu că alături de el nu m-aș plictisi și aș avea niște subiecte de discuție foarte interesante și niște dezbateri despre prietenie, religie și loialitate pe măsură. Pot să rămân cu toți?
5. Fantasy sau romance românesc?
Pentru mine literatura românească a câștigat mult teren datorită genului fantasy unde i-am remarcat în mod special pe Șerban Andrei Mazilu, Mircea Țara și Oliviu Crâznic.

6. Cărți românești – nume românești? Sau cărți românești – nume străine?
Depinde foarte mult de calitatea textului. Până să citesc întrebarea aceasta, mi-am dat seama că în unele din romanele mele preferate scrise de autorii noștri, personajele au nume străine și nu m-a deranjat absolut deloc. Pe de altă parte, am citit și cărți autohtone în care aș fi preferat nume românești întrucât povestea ar fi fost mai calitativă dacă nu ar fi fost americanizată.
7. Eroina preferată?
Ca să mă faci să-mi placă de un personaj feminin mai mult decât îmi place de Aendo Assermore sau Ford, e nevoie să fie ori ceva nemaiîntâlnit până acum în literatură, ori vreun îmblânzitor de dragoni. Noroc cu Laura Știrbu și personajul său Liliana Venin din seria „Vicontele Verenței Pierdute”, că altfel ziceam pas.
8. Ultima carte românească citită?
„Sinuciderea Ielelor” de Ana Mănescu.

9. Care este următoarea carte semnată de un autor român contemporan pe care ți-ai propus să o citești?
Nu știu cum să mă organizez pentru că vreau să citesc și „Secretul Regelui Nemuritor” de M.M. Țara, „Copiii din ceață” de Laura Știrbu, să reiau seria „GEMINI” de Monica Ramirez și să citesc și „Protocol 9”, cel mai nou roman al Monicăi și parcă mă strigă și Anele cruxene... Simultan, dacă se poate. Decizii peste decizii... (voi ce mă sfătuiți?).
10. Un mesaj pentru autorii români contemporani.
Sunt mai mult decât bucuroasă să vă fiu cititor atâta timp cât nu uitați că noi, cititorii, vrem să vă vedem deschiși către o viitoare carte mai bună decât precedenta.