Share on Social Media
Leapșă: Horoscopul cărților

Am preluat această leapșă de pe blogul lui Dede, Praf de stele. Acolo o veți regăsi sub denumirea "The Astrological Book Tag".

Numește o carte citită care este plină de foc, dorință și pasiune.

"Demoni II, Foc" de Laura Nureldin. Poate că această carte nu dă pe afară de dorință și pasiune, dar cu siguranță este plină de foc.

Numește o carte frumos scrisă.

"Delirul încapsulat", primul volum din (ceea ce sper eu) seria "Cartea cu scoarțe de argint, ferecate" de Florin Pîtea.  Această carte, este un volum de povestiri pe care autorul a decis să le remodeleze. Mi-a plăcut enorm să-l citesc și am găsit lecturarea ei extrem de relaxantă și amuzantă.

Numește o carte care are ca personaje gemeni.

"Cină cu ficat și inimă" de Mihaela Apetrei. Deși este un roman plin de mister și suspans, gemenii intră în scenă abia la final, când cortina stă să cadă.

Numește o carte care te-a făcut să plângi.

Mărturisesc că am stat destul de mult să-mi amintesc o carte care m-a emoționat pentru că eu nu sunt tocmai genul care să plângă atunci când citește sau se uită la filme (asta dacă nu e vorba de "Harry Potter" sau "Stăpânul inelelor" sau "Hobbitul" sau "Cronicile din Narnia"...). Doar după ce am revizuit lista recenziilor de pe blog mi-am amintit că am fost impresionată de povestea lui Holly din romanul "P.S. Te iubesc" de Cecelia Arhern. Nu am plâns, dar am fost cumva atinsă de povestea de iubire dintre Garry și Holly. Se pune?

Numește o carte cu personaje curajoase.

Singurul personaj suficient de nebun încât pentru mine să fie curajos este Maya, personajul principal al romanului "Grădina cu fluturi" de Dot Hutchison. Maya a putut fi curajoasă pentru că nu mai avea nimic de pierdut. Curajul ei mi-a dat de gândit mult timp după ce am terminat de citit cartea, chiar și acum când îmi amintesc tot ce a făcut pentru a pune capăt unei "tradiții" sadice, veche de decenii.

Numește o carte care a fost perfectă pentru tine.

"Arșița" de Jane Harper. Cred că această carte a fost scrisă pentru mine deoarece are de toate. Crime misterioase, un peisaj dezolant, personaje distruse, dar totuși puternice și nu în ultimul rând, suspans.

Numește o carte care nu a fost nici bună, nici rea.

Adevărul este că în ultima perioadă, doar cărți din acestea am citit. Nici bune, nici rele. Așa că voi menționa primul titlu care-mi vine minte cu nota 3/5 și anume "Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel", primul volum al seriei "Anchelete lui Audrey Rose" de Kerri Maniscalco.

Numește o carte întunecată și misterioasă pe care ai citit-o.

Din punctul meu de vedere, Oliviu Crâznic este un adevărat maestru al literaturii întunecate și misterioase, iar prin colecția lui de povestiri "Ceasul fantasmelor", ne oferă câte puțin din fiecare gen literar.

Numește o carte de aventuri.

"Tronul de cleștar" de Sarah J. Maas. Personal, îmi place foarte mult lumea creată de Sarah care din câte am auzit se extinde pe cel puțin două serii. Una dintre ele fiind seria "Tronul de cleștar", cea de-a doua fiind "Regatul spinilor și al tradafirilor". Astfel, mi-am propus să ajung cu aceste două serii la zi până la sfârșitul anului 2020.

Numește o carte care ți-a dat de gândit.

O carte pe care am citit-o și care m-a impresionat este "O lume se destramă" de Chinua Achebe. Este o carte care deși nu se axează neapărat pe expansionismul creștinismului, la final,  te face să te întrebi cine este Omul și cine este Sălbaticul.

Numește o carte care ți s-a părut foarte ciudată.

"Ragdoll. Ultima ta zi" de Daniel Cole a fost o carte pe care chiar am considerat-o ciudată. Mai mult, a fost un thriller scris ca un carusel psihologic ce m-a învărtit într-un cerc vicios, din care nu am înțeles aproape nimic, chiar dacă într-o oarecare măsură am înțeles subiectul ei.

Numește o carte care a fost plină de imaginație.

Până acum am vrut să menționez "Anotimpul pumnalelor" de cel puțin 3 ori, dar am zis că trebuie să mai fi citit eu o carte care să nu fie scrisă de Șerban Andrei Mazilu și să se poată încadra cerințelor. Dar acum nu mai am cum să fug de evident. Primul volum al seriei "Cronici din Voss" (bine, toată seria) depășește orice graniță a imaginației. Este scris perfect (ca pentru mine, îndrăznesc să spun) și are absolut orice-mi poftește inima și sufletul meu neîmblânzit de cititor.

Voi ați citit vreuna din cărțile de mai sus? Sunteți de acord cu categoria unde le-am încadrat? Aștept părerile voastre în comentarii.

Această leapșă poate fi preluată de orice cititor, cu rugămintea să scrie în postare de unde a fost luată.

Duca

4 thoughts on “Leapșă: Horoscopul cărților

  1. Awww, îmi plac tare mult imaginile alese! Sunt superbe! ❤ Mă bucur că ai preluat tag-ul! Observ că am citit doar o singură carte din tot ce ai prezentat tu aici. 🤔

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media