Share on Social Media
Leapșă: AM/N-AM

În ultimele zile am avut un randament incredibil la scrisul recenziilor, dar am fost sfătuită de Dede, blogger pe Praf de stele-bookysme, să încerc să mai diversific puțin postările. Pentru mine este încurajatoare această explozie de inspirație și idei de a scrie recenziile cărților citite în ultimele luni, dar are dreptate. Avem nevoie și de puțină diversitate pe blog.

Navigând pe bogul ei, am observat că a făcut o arhivă a tagurilor și lepșelor pe care le-a preluat sau pe care le-a făcut singură și am ales să o preiau pe acesta pentru că mi s-a părut destul de interesantă, mai ales că se referă la experiența noastră ca cititori și nu direct la cărți.

  1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.

N-am citit niciodată o carte scrisă de Ronald Dahl. Ca și Dede, am văzut filmul „Matilda” când eram mică, dar până să găsesc această leapșă nu am știut că este ecranizarea unei cărți.

  1. Am/ N-am citit cărți 14+.

Am citit destul de multe cărți pentru categoria 14+. Nu neapărat când eram mică, ci și acum. O fac pentru că sunt lecturi ușoare, amuzante, în care orice este posibil și mereu când încep o astfel de carte mă relaxez.

  1. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.

Am citit cărți pe care le-am judecat după coperțile lor. De unele am fost plăcut impresionată, iar altele m-am dezamăgit.

N-am citit seria Twilight pentru că, la început, nu mi-au plăcut coperțile. Deși în timp am învățat să fac abstracție de grafica coperților, am continuat să refuz să citesc această serie pentru că am văzut filmele, care nu mi-au plăcut deloc.

  1. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleză și română.

Am citit cărți și în engleză și în română. Însă am citit și în limba franceză „Mizerabilii”, iar în italiană mici repovestiri ale unor cărți clasice precum „Pinocchio”, „Cenușăreasa” sau „Mica sirenă”. De regulă cărticelele citite în italiană erau pentru copiii din clasele primare.

  1. Am/N-am citit un roman grafic. 

Am citit primele trei volume grafice din seria „Academia vampirilor” de Richelle Mead și câteva manga-uri. Toate în limba engleză.

  1. Am/N-am vărsat apă pe o carte. 

N-am vărsat apă pe vreo carte, în schimb am vărsat cafea pe cel puțin 5 cărți. Două dintre ele sunt „Ai suru” și „Ai suru 2” de Ioana Lee, iar a treia a fost o carte publicată la Editura Crux Publishing (nu-i mai rețin titlul, dar cred că este vorba de „Metamorfoze”), în timp ce pe ultimele două titluri le-am uitat cu desăvârșire. Nici nu sunt sigură dacă mai am ultimele două cărți.

  1. Am/N-am împrumutat cărți de la bibliotecă.

Am împrumutat și încă mai împrumut cărți de la bibliotecă. De regulă sunt volume pe care nu-mi permit financiar să le achiziționez sau sunt lecturi pe care vreau să le citesc, dar nu vreau să le cumpăr. În acest sens, de cinci ani, Bookster îmi sare în ajutor.

  1. Am/N-am fost la Cărturești Carusel.

Am fost la Cărturești Carusel de cel puțin zece ori de la inaugurare. De multe ori merg acolo pentru a-mi lua ceaiuri sau articole cu Harry Potter. O singură dată am fost acolo cu prietenii să facem fotografii, dar niciodată n-am plecat de acolo fără să fi cumpărat ceva.

  1. Am/N-am o carte peste 600 de pagini.

Am mai multe cărți peste 600 de pagini. Prima care îmi vine în minte acum este cea pe care o citesc, „Coasta de aur” de Nelson DeMille de la Editura RAO. Este un thriller de 731 de pagini.

  1. Am/N-am cumpărat o carte dintr-un anticariat.

Am cumpărat mai multe cărți din anticariate. Pe wishlistul meu se află multe titluri care nu se mai găsesc pe site-urile editurilor sau al marilor librării online. Nici la târgurile de carte nu se prea mai găsesc sau în rafturile librăriilor offline. Cel mai sigur, și dacă am noroc, le găsesc în anticariate.

Nu știu cine a mai făcut această leapșă, însă poate fi preluate de orice cititor, cu rugămintea să menționeze sursa. Eu aș vrea să îi provoc pe Simona de pe blogul Adventures after tea și pe Claudiu de pe blogul Cărți alese.

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media