La mulți ani mamelor, fetelor, tinerelor domnișoare și bloggerițelor! Să aveți o primăvară la superlativ presărată cu zâmbete și iubire. Să vă bucurați de tot ceea ce vă înconjoară și niciodată să nu uitați că sunteți speciale.
Am preluat această leapșă de pe blogul Praf de stele și nu am putut să mă abțin să nu menționez câteva femei din cărți care care m-au influențat de-a lungul anilor.

O femeie de carieră
Gossip Girl este femeie și un blogger de carieră. Adică nimeni nu a contestat că ar fi vreun tânăr plictisit din Upper East Side și nu e imposibil să nu o am ca model de „când mă fac mare, vreau să fiu un blogger la fel de citit ca și Gossip Girl”, nu?
Mamă! O carte în care femeia este un exemplu de mamă perfectă.
Annie din Demoni de Laura Nureldin. O aleg pe Annie ca fiind exemplul de mamă perfectă pentru că această perfecțiune stă tocmai în imperfecțiunea ei. În realitate, însă, este mătușa Lisei Whealn, o adolescentă ce după pierderea părinților descoperă că este vrăjitoare. Annie este mătușa de gașcă, care încearcă să intre în rolul de mamă pe cât poate ea mai bine, devenind, însă o prietenă fără de care nepoata sa nu ar putea să-și găsească încrederea că totul va fi bine. Superprotectivă, deschisă la noi posibilități reale sau paranormale, Annie este genul de mamă cu care poți discuta câte-n lună și-n stele fără să te rușinezi de cele mai negre gânduri ale tale.
Carte în care femeia este un personaj malefic
Cred că toată copilăria mea am fost traumatizată de Dolores Umbridge și Bellatrix Lestrange din seria Harry Potter. Prima este noul profesor de Apărare contra Magiei Negre din al cincilea volum al seriei. O doamnă îmbrăcată în roz precum o fondantă, veșnic zâmbăreață, iubitoare de pisici și la fel de dulce ca cianura. În schimb cea de-a doua femeie este nebună de legat, îndrăgostită de Rău și Întuneric, devotată până la moarte Lordului Voldemort. Cred că datorită lor urăsc rozul și îmi este frică de întuneric. :))
O fetiță / adolecentă puternică
Singura fetiță la care mă pot gândi în acest moment este Primrose Everdeen din seria Jocurile foamei. Ea a fost luminița de la capătul tunelului pentru sora sa mai mare, Katniss. Prim niciodată nu a renunțat când dădea de greu. Și deși îi era groaznic de frică, ea înainta timidă spre Jocuri în ziua în care numele său a fost extras de Effie. Dorința ei de a face bine, a determinat-o să viseze să devină medic și a luptat pentru acest vis până la ultima suflare.
Carte în care o femeie aparent slabă, își găsește drumul
Nu pot să nu mă gândesc la Elena din seria Femei din lumea de dincolo de Kelley Armstrong. Ea este prima femeie vârcolac și momentan singura din neamul său, însă a dat semne de slăbiciune în momentul în care a trebuit să-și îmbrățișeze noua viață și iubirea ce îi creștea în inimă pentru Clay. Doar după ce a trebuit să lupte pentru a salva haita din care face parte și pe prietenii săi, a reușit să se regăsească și să-și accepte partea întunecată.
O femeie psihopată
Katherine din seria Jurnalele vampirilor ar putea fi nu doar psihopată, ci și obsedată, egoistă și sadică. Katherine a fost prezentată de către frații Salvatore ca fiind inocentă, pură și blândă, însă aceasta s-a îndrăgostit atât de Damon, cât și de Stefan și s-a jucat cu viețile lor cât a putut de mult. Și-a înscenat moartea, i-a făcut să se ucidă între ei, pentru că în mintea ei bolnavă credea că va putea să fie împreună cu amândoi în același timp. Nu a știut să înțeleagă că cei doi nu împart nimic, cu atât mai puțin iubirea femeii pe care o iubesc la nebunie.
O femeie supusă, dominată de alții
De data aceasta o voi alege pe Irina din Fluturi de Irina Binder. Protagonista pare să fie extrem de bună la teorie, să știe cum trebuie să se poarte o doamnă, însă nu pare să vrea să pună în practică cunoștințele sale, motiv pentru care este dominată nu doar de Matei care abuzează de ea în toate modurile posibile, ci și de Robert și restul oamenilor din jurul său. Abia în volumul al treilea ar da semne că și-ar recăpăta stăpânirea de sine, însă nu sunt ferm convinsă.
O femeie cu moravuri ușoare
Mă tot gândesc la Mia din seria Academia vampirilor de Richelle Mead. Această tânără moroi, nu este de viță nobilă, dar ar face orice pentru a fi acceptată de spuma de la Academia Sfântul Vladimir. Chiar dacă în cele din urmă, adolescenta pare să revină la un stil de viață decent, a trebuit să treacă mai întâi prin mai multe paturi.
Cărți în care personajul feminin este o femeie puternică
Categoric simbolul feminin pentru putere și stăpânire de sine este Alina Marinescu din seria ce îi poartă numele. Această femeie a trăit mai multe tragedii într-o viață, decât alții în zece. A fost ruptă de lângă familia ei, s-a îndrăgostit de bărbatul greșit, iar fiecare alte brațe ce îi cuprindeau talia, dispar din viața ei mai devreme sau mai târziu lăsând-o singură. Parcă fericirea a ocolit-o intenționat toată viața, lăsând-o să supraviețuiască așa cum poate mai bine și cu toate astea, acum, este o mândră mamă.
Personajul feminin preferat... (unul dintre ele)
Hermione Jean Granger este de departe personajul meu preferat. Înainte de toate, am crescut cu ea și toată copilăria mi-am dorit să fiu la fel de frumoasă și deșteaptă precum cea mai bună prietenă a lui Harry Potter. În adolescență îmi doream enorm să am curajul ei de a-mi crede și apăra necondiționat prietenii și să învăț să fiu măcar pe jumătate la fel de loială ca și această vrăjitoare.
Provoc la această leapșă bloggerii Leontina, Simona și pe Veronica.
La mulți ani! <3 Foarte interesante alegerile! Nu am citit nici una dintre cărți, în afară de Academia vampirilor, Alina Marinescu și primul volum din Jurnalele vampirilor, dar o să le am în vedere pe viitor. 🙂