Share on Social Media
Pagini din jurnal: Pasiunea mea pentru blogging

Bună dragilor,

Astăzi mi-am amintit o vorbă spusă de unul din cei mai cunoscuți bloggeri de la noi - „astăzi toți vor să fie bloggeri și uită să fie cititori. Acum blogurile apar ca ciupercile după ploaie”.

Recunosc, eram la începutul „carierei” mele de blogger și m-am simțit cu musca pe căciulă la momentul respectiv, însă am încercat să închid ochii, să-mi astup urechile și să merg înainte fără să-mi pese de ce scrisese pe Facebook.

Îmi amintesc că la vremea aceea scriam pe un alt blog decât acesta. Acum 4 ani și 6 zile am scris prima postare pe Reader's Republic, iar câteva luni mai târziu am fost la o discuție deschisă între cititori, autori și editorul de la editura X.

La vremea aceea eram singurul blogger dintre invitați și nu cred că se știa că era și un blogger pe acolo pentru că editorul  a zis „nu prea îmi vine să colaborez cu bloggerii, pentru că apar ca ciupercile după ploaie și asta doar pentru a cere cărți pe care nu sunt sigur dacă le și citesc”. Din nou m-am simțit nasol pentru că știam că îmi doream enorm o colaborare cu o editură sau o librărie online, așa că nu am știut cum să reacționez. A fost unul dintre cele mai stânjenitoare momente din viața mea de blogger.

Ulterior, am primit ceea ce îmi doream, însă nu a fost să fie. Am avut colaborări cu editurile Corint, Litera, Herg Benet și Libris, însă nu am reușit să mă ridic la nivelul așteptărilor acestora pentru că pur și simplu nu pot. Nu pot să fiu altfel decât sunt.

Poate că nu am un condei excepțional și nu reușesc să fiu suficient de persuasivă să citiți anumite cărți care îmi plac mie sau pe care s-ar presupune că le promovez. Și poate că unele recenzii de-ale mele sunt extrem de laudative, însă asta nu înseamnă că nu încerc să fiu cât pot de sinceră aici. Scriind pe acest blog, am încercat să fiu sinceră, dar și să învăț să fiu diplomată.

Zilele trecute am făcut „curățenia de primăvară” pe blog și profilul meu de Goodreads. Pe blog am editat tag-urile și etichetele, iar pe Goodreads am editat recenziile, cu link-uri către blog.

Am făcut toate astea pentru că nu mă mai simt presată să fac totul perfect întrucât nu mai am colaborări, în sensul de sponsorizări, cu nici o editură, dar asta nu înseamnă că nu vom mai avea concursuri.

Și pentru că, din motive personale, am lipsit din blogosferă tot anul 2016, pot spune că am colecționat câteva cărți pe care aș vrea să vi le ofer sub forma unor mici concursuri.

În concluzie, vă mulțumesc tuturor celor care ați rămas să-mi citiți blogul și pentru like-urile pe care le primesc pe pagina de facebook Reader's Republic. Voi face tot posibilul să nu vă dezamăgesc și sper ca în curând să fim o comunitate mai mare decât suntem acum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media