Share on Social Media
Recenzie: A doua lună plină de Kelley Armstrong (Femei din lumea de dincolo, #2)

Lumea fantasy și a supranaturalului de astăzi am descoperit-o prin cărțile lui Kelley Armstrong cititnd seria „Forțele Răului Absolut și „Lună Plină undeva prin clasa a 10-a.

A doua luna plina

Era la sfârșitul iernii, începutul primăverii când o prietenă de la școală mi-a împrumutat pentru prima dată seria „Femei din lumea de dincolo pentru a mă iniția în lumea vârcolacilor, de care m-am îndrăgostit pe loc. Acum, am recitit cărțile și nu regret nici o clipă acest lucru.

„A Doua Lună Plină” continuă povestea Elenei și a Haitei care trec prin noi aventuri, inițiindu-ne în lumea creaturilor fantastice: vrăjitoare, vampiri, necromanți, șamani, etc.

Dacă în primul volum „domnișoara la ananghie” a fost Clay, în acesta Elena este răpită și sechestrată de un grup de cercetători ai ființelor supranaturale care vor să afle cum funcționează un astfel de personaj, de parcă ar fi vreun soi de mașinărie ce poate fi dezasamblată și reasamblată de 100 de ori.

Astfel vom fi părtași la începutul începutului, în jurul căruia gravitează toate romanele autoarei.

Sincer? Nu am reușit să mă atașez de niciun personaj, așa că îmi era absolut egal dacă murea sau trăia, dacă era sau nu torturat de nebunii din Institut și așa mai departe. Ce mi-au plăcut au fost povestea și complexitatea ei. Felul în care autoarea a creat o nouă lume în care se caută răspunsuri la întrebările primordiale: „de ce?”, „cum?”, „ce face asta?”.

Acest roman care este o interesantă combinație între un thriller, un roman de dragoste și un roman polițist, m-a făcut să-l iubesc încă de la primele pagini pentru că nu totul este așa cum pare, personajele prinzând viață chiar sub nasul tău.

Pe această cale vreau să-i mulțumesc bunei mele prietene Diana, care nu este nici blogger, nici autor, ci un cititor ca mine, ca voi. Îi mulțumesc pentru recomandare și pentru că mi-a împrumutat această serie.

Titlu: A doua Lună Plină

Titlu original: Stolen

Autor: Kelley Armstrong

Editura: Tritonic

Anul publicării: 2010

D&E2

Nota: 3/5

10 thoughts on “Recenzie: A doua lună plină de Kelley Armstrong (Femei din lumea de dincolo, #2)

  1. N-am citit inca nimic scris de Kelley Armstrong, insa par interesante, atractive cartile ei. Incep sa ma simt batrana ca n-am citit asa ceva 🙁 …. cand eram eu in liceu citeam Thomas Mann, Yasunari Kawabata si Garcia Marquez…

  2. Am citit în urmă cu 2 ani seria Forțele răului absolut de Kelley Armstrong și mi-a plăcut surprinzător de mult povestea și stilul autoarei, motiv pentru care mi-am dorit să citesc și alte cărți scrise de ea. De pe acest blog am auzit de seria „Femei de Dincolo” (când ai postat recenzia primului volum) și sunt foarte curioasă să o citesc 😀

      1. Aha, deci asta e secretul, trebuie citita seria cand esti micuta, cand imbatranesti ca mine probabil nu mai are farmec :))

      1. Te superi daca zic ca tot micuta erai? 😀 Adica 19 ani e inca adolescenta, zic eu :P. Sau poate mi se pare mie asa, ca sunt mult mai mare :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media