Share on Social Media
Recenzie animație: Avatar, Legenda Korrei (sezonul #1)

Legenda Avatarului nu s-a oprit la Aang, ci continuă 75 de ani mai târziu, Avatarul trezindu-se într-o tânătă din Tribul Sudic al Apei, pe nume Korra.

Provenită dintr-o familie normală dintr-un sat de la Polul Sud, Korra este o tânără de o încăpățânare incredibilă, vulcanică și cu o fire bătăușă. Plăcându-i să fie Avatarul și ceea ce poate face, aceasta își exploatează la maxim elementele pe care le poate stăpâni punând mai mult accent pe fizic decât pe spirit.

The Legend of Korra #1

Cred că această nouă serie animată va avea tot trei sezoane, încă lucrându-se la ea (fiecare nou episod apare în fiecare Vineri, pe Legend of Korra.tv).

În acest prim sezon, intitulat „Aerul”, o cunoaștem pe Korra, deja la vârsta maturității, care deși a avut parte de un antrenament atent supravegheat de Katara, fiul acesteia și al lui Aang, Tenzin și a multor Maeștri, tânăra încă nu poate stăpâni Aerul. Aceasta nu poate face nici cea mai mică pală de vânt, motiv pentru care atunci când Tenzin o anunță că nu se poate muta la Polul Sud pentru a o instrui în tainele Aerului, tânăra pleacă pe furiș de acasă spre Republic City unde întâlnește personaje deosebite.

Mako și Bolin sunt doi frați care luptă într-un joc ce pare să fie un fel de sport al epocii Bending-ului numit pro-bending. Jucat într-o arenă și pe un teren care se află deasupra unei piscine, două echipe se luptă fizic folosindu-și puterile pentru a rămâne în picioare. Apă, Foc și Pământ, sunt singurele elemente folosite din moment ce Aerul este utilizat doar de 4 persoane din întreaga lume, poate 5 (dacă soția lui Tenzin va naște încă un Maestru al Aerului). Cei doi o recrutează pe Korra în echipă unde aceasta aplică tot ce învață la templu.

Un alt personaj interesant de care m-am atașat instant este fiica lui Toph, Lin Beifong, șeful poliției din Republic City. Aceasta este un Maestru atât al Pământului, cât și al Metalului și pare să aibă o mică problemă cu Avatarul, dar una și mai mare cu Tenzin de când a părăsit-o pentru Pema, actuala soție și mama copiilor săi.

Din păcate nu se știe soarta tuturor personajelor din seria precedentă și nici pe Internet nu aflăm prea multe detalii despre cine cu cine a rămas și cine cu cine a avut copii, deși mie mi-ar fi plăcut ca toți să își găsească happy ending-ul la fel ca Aang și Katara. Regret că nu voi ști probabil niciodată ce s-a întâmplat cu Sokka, Suki, Mai, Tai Lee, Azula sau mama lui Zuko, deși Genora, fiica mai mare a lui Tenzin, a pus la un moment dat această întrebare.

Deși lumea pare liniștită după ce Aang și prietenii lui a salvat-o de Ozai, Republic City, presupusa capitală a armoniei dintre Maeștri și oamenii simpli, adăpostește nu doar fii și fiicele protagoniștilor seriei anterioare, ci și un personaj misterios care vrea egalitate între cetățenii lumii, blocându-le Maeștrilor posibilitatea de a se mai folosi de elementul posedat.

Korra împreună cu Mako și Bolin pornesc o vânătoare a acestui Amon, pe parcurs întâlnind-o pe frumoasa Asami Sato care se îndrăgostește de Mako, creându-se astfel un triunghi amoros, complicat și siropos: Korra, Mako, Asami.

Mi-a plăcut noua perspectivă celor de la Nickelodeon, când toată lumea știe cine este Avatarul și ce înseamnă să îl antrenezi, însă nu pot spune că am fost la fel de fascinată cum am fost de primul ciclu. Cumva mă așteptam la mai multe episoade și la ceva mai multă acțiune interesantă.

În încheiere aș vrea să vă întreb dacă vă mai amintiți de un personaj din Regatul Pământului, vânzătorul ambulant de varză a cărui tarabă este veșnic distrusă de către un incident de-al găștii vesele. Ei bine se pare că nepotul deține acum o adevărată companie care se ocupă de cultivarea verzei, dar care pare să aibă cam aceeași soartă ca taraba bătrânului atunci când Avatrul este în apropiere :))

Titlu: Avatar: Legenda Korrei

Titlu original: Avatar: The Legend of Korra

Nota: 3/5

3 thoughts on “Recenzie animație: Avatar, Legenda Korrei (sezonul #1)

  1. Nu am vazut inca Legenda Korrei, doar cateva episoade pe sarite, dar Asami a devenit imediat personajul meu preferat, alaturi de Iroh, nepotul lui Zuko. Cei doi sunt interesanti, fiecare in felul lui si cred ca ar forma un cuplu dragut.

    Creatorii Legendei lui Aang au inceput sa lucreze la benzi desenate care sa acopere perioada de timp dintre seria originala si Legenda Korrei. Pana acum au aparut The Promise, The Search si The Rift (partea a treia din The Rift trebuie sa apara in noiembrie), fiecare “volum” fiind format din trei parti. In The Search aflii exact ce s-a intamplat cu mama lui Zuko, Ursa ^^

    1. Sincer nu mă gândisem la posibilitatea unei relații între cei doi, dar să știi că până acum nu îmi amintesc să se fi întâlnit, mai ales că Iroh nu este unul din personajele principale, pe când Asami se încearcă să fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media