Share on Social Media
Recenzie animație: Avatar, Legenda Korrei (sezonul #4)

Vreți să știți părerea mea sinceră despre această nouă poveste a Avatarului?

Seria aceasta este nasoală! Nu există balanță, nu există un început și un sfârșit și nimeni nu va afla niciodată povestea din spatele poveștii, pentru că nu există. Într-un fel mă bucur că s-a terminat și că acum pot să spun împăcată: „am făcut-o și pe asta!”.

The Legend of Korra #4

Acest ultim sezon este dedicat întregime luptei interioare a Korrei care mi se pare pierdută de la bun început.

Încă bântuită de amintirile vechilor dușmani și de ultimele sale lupte, Korra nu poate să-și trăiască prezentul și să fie Avatarul de care lumea are atâta nevoie, mai ales că acum cunoaștem un Napoleon în variantă feminină (Kuvira) dornică de cucerire și reîntregire a Regatului Pământului.

Personal, nu prea am cuvinte de laudă sau o părere prea bună în privința acestui sezon, motiv pentru care mă voi rezuma în a povesti acțiunea.

În urma ultimei lupte a Korrei cu Lotusul Roșu, Avatarul a avut nevoie de aproape trei ani pentru a-și reveni atât psihic, cât și fizic. Fiind în concediu medical acasă, Korra s-a luptat cu ea însăși timp de mai multe episoade în vederea recuperării sale. Într-un fel m-am bucurat de această situație pentru că le-am revăzut pe Katara și Toph ce m-au surpins într-un mod cu totul neașteptat de plăcut. Ambele au rămas la fel precum le știam din seria trecută, doar că mai bătrâne cu vreo 50 de ani :))

Așa cum am precizat mai sus, în timp ce Korra se vindeca și se lupta cu ea însăși, Kuvira și-a asumat rolul de Mare Unificatoare a Regatului Pământului și implicit a devenit o tirană a acestei lumi. În încercarea ei de a-i reda Regatului Pământului gloria de altădată, Kuvira a sacrificat atât sufletul său, cât și familia, dar și locuitorii acestui Regat.

Mi-ar fi plăcut să cred că lucrurile se vor aranja de la sine, însă odată cu trecerea timpului și avansarea în serial, mi-am dat seama că personajele noastre sunt schimbate complet și că echipa Avatar se va destrăma în cele din urmă. Însă nimic nu m-a deranjat la fel de mult ca finalul acestui sezon când Korra și Asami au fost prezentate ca un cuplu de lesbiene, nu ca două prietene apropiate. Mi s-a părut pur și simplu de prost gust pentru a pune un astfel de final într-un serial animat dedicat copiilor, pentru că în cele din urmă, „Avatar” este un desen animat pentru tânăra audiență.

Titlu: Avatar: Legenda Korrei

Titlu original: Avatar: The Legend of Korra

Anul difuzare: 2014 - 2015 

Nota: 1/5

http://www.youtube.com/watch?v=NCEFMY4TWGw

D&E2

1 thought on “Recenzie animație: Avatar, Legenda Korrei (sezonul #4)

  1. Recunosc, nu am fost o mare fana a Korrei, dar probabil acest lucru s-a datorat faptului ca, fara sa vreau, o comparam mereu cu Aang, iar acest lucru nu era deloc in avantajul ei.
    Pe mine nu m-a deranjat finalul seriei, chiar mi s-a parut original, desi, personal, preferam ca Asami sa ramana cu Iroh.
    Sunt totusi curioasa daca vor continua seria Korrei cu romane grafice, asa cum au facut cu Legenda lui Aang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media