Share on Social Media
Recenzie: Anna în veșmânt de sânge de Kendare Blake (Anna #1)

În primul rând, doresc să vă informez că regret că am citit această carte vara pentru că aceasta nu se citește atunci când soarele strălucește vesel și te îmbie să mergi la plajă.

Din contră, aș fi preferat să o fi citit într-un weekend ploios de toamnă, când frunzele sunt galbene și cad, când ziua se scurtează, iar soarele refuză să se arate pe cer. Este o carte pe care o poți înțelege cu o ceașcă de ciocolată caldă sau cu un ceai aromat alături.

Anna #1

Da, „Anna în veșmânt de sânge” este o carte care trebuie savurată, nu citită.

Povestea romanului este o combinație interesantă, pentru toate vârstele, între o poveste de dragoste și una cu fantome.

Cas este un fel de vânător de fantome, singurul din lume de altfel, iar acum serviciile sale sunt solicitate într-un mic orășel din SUA, Thunder Bay.

De obicei, în micile orașe nu se întâmplă aproape nimic deosebit. Toți locuitorii se cunosc între ei, iar „ciudații” sunt mereu evitați de vecini sau colegii de la școală. Însă această regulă se aplică în orașele care nu sunt ticsite cu fantome.

Și pe lângă aceste fantome, Thunder Bay mai este și domiciliul uneia dintre cele mai puternice și terifiante fantome pe care Cas le-a întâlnit: Anna înveșmântată în sânge.

girl_in_blood_by_teratini-d4d82fq

Anna este fantoma unei adolescente de 16 ani care a fost ucisă și blestemată să rămână pentru totdeauna în casa părintească.

În urmă cu jumătate de secol, un blestem a legat sufletul Annei să ucidă pe oricine îi trece pragul casei. De aceea după moarte, spiritul ei a ucis fără încetare orice ființă vie care i-a trecut pragul, până la Cas și încă îmi este neclar motivul pentru care tânăra i-a cruțat viața, lucru pentru care mi-as dori să citesc și al doilea volum.

Romanul este plin de pasaje prevestitoare de moarte, de rău, însă niciunul nu ne-a prevenit cu privire la final care a fost cu adevărat surprinzător.

Nu aș putea spune că sunt pro cuplului Cas-Anna, însă nu sunt nici împotrivă, chiar dacă mi se pare o altă replică a celebrilor Bella și Edward.

Eu doar vreau să văd ce se va întâmpla cu ei acum că Anna a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja pe tânărul vânător de fantome.

Titlu: Anna în veșmânt de sânge

Titlu original: Anna Dressed in Blood

Autor: Kendare Blake

Editura: LEDA

Anul publicării: 2015

D&E2

Nota: 4/5

6 thoughts on “Recenzie: Anna în veșmânt de sânge de Kendare Blake (Anna #1)

  1. Sincer, mi s-a parut ca i s-a facut cam mare publicitate acestei carti, ma asteptam sa fie mai faina. Acum nu stiu, poate nu m-a prins pe mine atat de mult…

  2. În sfârșit mi-am cumpărat și eu cartea și abia aștept să o citesc :3 Dar în ultima perioadă am împrumutat multe cărți de la biblioteca județeană, deci cel mai probabil întâlnirea mea cu Anna se va amâna pentru o perioadă :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media