Share on Social Media
Recenzie: Case cu Dinţi de Dan Rădoiu
Case cu Dinti

Sincer nu ştiu dacă îmi este permis, însă am perceput această poveste (pentru că lucrarea ce va fi prezentată în cele ce urmează este o poveste de „groază”) ca pe o povestire ce trebuia adăugată în antologia „Povestiri de la marginea realităţii” a lui Dan Rădoiu.

Mi-am pus gheruţele pe aceasta la târgul de carte Gaudeamus de toamna trecută când mi-am luat şi celelalte cărţi de la Editura Crux Publishing.

Acum vorbim despre o poveste în care cu bucurie am descoperit toate elementele pe care autorul ni le-a prezentat în timpul Atelierelor de confecţionat poveşti fantastice.

Dan Radoiu

Fiind deja obişnuită cu talentul unic al lui Dan de a da viaţă unui obiect oarecare pe care aleatoriu îi cad ochii, nu mare mi-a fost surpriza când am descoperit că în „Case cu dinţi” acesta a scris povestea unor case ce apar din senin într-un loc pustiu.

Aşa începe şi sfârşitul lui Alexandru Baciu şi al Floarei Gheorghe. Aceste două personaje sunt întruchiparea a celor mai negre şi întunecate părţi a umanităţii. Ele oglindesc aviditatea dar şi marea înclinaţie spre nepermis a caracterului uman, lucru care încet-încet îi consumă ducându-i până la punctul în care aceştia sfârşesc în a căuta alţii ca ei pentru a-i consuma la rândul lor.

Vă daţi seama că pedeapsa acestora de a ajunge să fie case sau să se transforme la rândul lor în unele pot duce la o reducere a ratei de infracţionalitate a României sau de ce nu, a lumii.

Însă întrebarea este, suntem noi pregătiţi pentru astfel de case? Suntem pregătiţi pentru aceste case cu dinţi?

Titlu: Case cu Dinţi

Autor: Dan Rădoiu

Anul publicării: 2015

Editura: Crux Publishing

D&E2

Nota: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media