Share on Social Media
Recenzie: Chaos de Theo Anghel (Am murit, din fericire #2)

Dacă în primul roman, autoarea ne-a prezetat lumea recuperatorilor care este ascunsă în lumea noastră, în volumul al doilea al seriei „Am murit din fericire”, aventurile în Chaos iau o întorsătură nu tocmai fericită.

Cu un final ce promite multe, trebuie să recunosc că acest „Chaos” a fost genul de carte care te hipnotizează și te ademenește într-un univers paralel și contemporan plin de lecții despre viață.

La cocktailul de sentimente al Orianei, autoarea l-a adăugat și pe Ghenadie, un student arogant care consideră că le știe pe toate.

Mi-a plăcut personajul lui Ghenadie care, la fel ca Oriana, este și el un proaspăt recuperator, doar că este cu mult mai neîndemânatic decât tânăra cu ochi neobișnuiți, ca de safir. Tind să cred că neîndemânarea lui ca și recuperator este tocmai rezultatul aroganței de care vă spuneam mai devreme. Este de apreciat că studentul este cult și că are un vocabular dezvoltat, dar acest lucru nu compensează lipsa lui de experiență de viață.

Pentru că nimeni nu i-ar fi simțit vreodată lipsa dacă ar fi murit, dar și pentru că nimeni, cu excepția protagonistei, nu a știut vreodată că Ghenadie a decedat în casa bunicii, el are voie să-și păstreze viața de dinainte de moarte.

Așa cum este și viața reală, așa este și Theo Anghel în acest roman: nedreaptă. Însă tocmai această nedreptate face ca acest volum să aibă de toate: suspans, acțiune și decizii greu de luat.

„Chaos” întruchipează momentul în care Oriana este pusă să facă una din alegerile care vor fi definitorii pentru serie.

Am apreciat faptul că în acest volum, ca și în precedentul, autorul nu este cel care ia deciziile în locul personajelor ci, ca un spectator, ne relatează concis și amuzant ce face fiecare în parte. Nu este un dirijor, așa cum adesea regăsim în romanele fantasy destinate tinerilor, ci un simplu povestitor care pare să fi fost al treilea înger al personajului principal.

Nu am prea apreciat, însă, graba aceasta de a duce acțiunea la un alt nivel așa cum veți descoperi la finalul romanului, care este extrem de promițător, deși pe mine m-a făcut să-mi displacă ușor.

Să fi ratat oare Oriana șansa de a fi fericită? Să fie destinul atât de nedrept cu ea? Sau oare i s-a pregătit o nouă aventură ce o va defini?

Cel mai probabil, vom afla în volumul al treilea „Dincolo” ce i se va mai întâmpla Orianei și îngerilor săi.

Titlu: Chaos

Autor: Theo Anghel

Editura: Quantum Publishers

Anul publicării: 2016

Nota: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media