Share on Social Media
Recenzie: Codul lui Da Vinci de Dan Brown (Robert Langdon #2)

Probabil că niciodată nu voi reuși să citesc cărțile lui Dan Brown în ordinea în care acestea au fost publicate, motiv pentru care îmi cer scuze pentru această ordine aleatorie. Însă se pare că destinul ține cu mine, deoarece romanele colecției „Roert Langdon” nu par să aibă legătură între ele.

Robert Langdon #2

„Codul lui Da Vinci” este genul de carte, pentru care dacă nu ai o anumită viziune asupra lumii, îți poate zdruncina credința din temelii, iar mie mi-a plăcut sentimentul pe care l-am avut citind-o.

Protagonistul seriei se numește Robert Langdon, un profesor al Universității Harvard de simbolistică religioasă.  Acesta este invitat la Paris pentru a participa la o conferință despre simbolistica din religie, numai că în creierii nopții este trezit de un agent al poliției franceze pentru a-l duce la muzeul Luvru să vadă un cadavru. Cadavrul este al lui Jaques Sauniere, custodele muzeului francez, dar și Marele Maestru al unei secte care protejează cel mai mare secret al religiei -  adevărata identitate și locație a Sfântului Graal.

Urmărindu-l pe criminalul acestuia, el și nepoata lui Jaques, Sophie Neveau, dezleagă mai mult decât misterul unei crime. Ei descoperă misterul Bibliei aflând motivul pentru care într-o singură zi, au loc nu una, ci patru crime.

Criptex-uri, coduri, texte în oglindă, trădări și mistere sunt doar câteva din calitățile acestui roman.

Lectura a fost cu adevărat plăcută și m-a ținut cu sufletul la gură până la ultima pagină când, protagoniștii realizează că în realitate ei nu au vânat nici un criminal, ci Graalul i-a vânat pe ei găsindu-i fără ca măcar să vrea, adeverind spusele cum că „Graalul este cel care te găsește, nu ești tu cel care îl găsește.”

Ca de fiecare dată când citesc un roman scris de Dan Brown, nu pot să nu fiu surprinsă de complexitatea acțiunii și a personajelor sale, de detaliile foarte bine puse la punct, a argumentelor și a contraargumetelor pe care le aduce în prim plan. Acestea fiind doar câtev motive pentru care vă recomand cu drag această carte și pot spune că acest autor este unul din autorii care nu trebuie să lipsească din nici o bibliotecă.

Titlu: Codul lui Da Vinci

Titlu original: The Da Vinci Code

Autor: Dan Brown

Editura: RAO

Anul publicării: 2004

Nota: 5/5

D&E2

3 thoughts on “Recenzie: Codul lui Da Vinci de Dan Brown (Robert Langdon #2)

  1. Ma bucur ca ai citit inca o carte scrisa de Dan Brown, acesta fiind unul dintre autorii mei preferati. Mi-a placut “Codul lui Da Vinci”, iar Robert Langdon a fost un personaj interesant si complex, la fel ca si Sophie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media