Share on Social Media
Recenzie: Conspirația de Dan Brown

Așa cum am precizat în recenzia pentru „Fortăreața digitală”, Dan Brown este un adevărat geniu. Și spun asta nu pentru că are un stil aparte și extrem de complex de a scrie și a relata o poveste dar și de a se bate cu sine în argumente și de a câștiga această bătălie.

„Conspirația” este o carte pentru cei care sunt pasionați de tainele Universului și care sunt convinși cum că teoria că noi nu suntem singurele suflete din lumea asta mare este adevărată.

Conspiratia

Însă în ciuda faptului că risc să creez un spoiler, trebuie să știți că pe cât de convingător este autorul când descrie existența vieții extraterestre pe atât de grozav este când își distruge singur argumentele perfect solide care susțin această teorie.

Sunt ferm convinsă că toți fanii genului thriller vor fi de acord cu mine când spun că Brown ar putea foarte bine să fie un agent dublu de la FBI, NRO, NSA, NASA sau mai știu eu din ce altă organizație din inima Americii.

Având capacitatea de a simplifica lucrurile complicate cum ar fi calculele matematice sau logaritmii informaticii, Dan Brown nu s-a lăsat mai prejos în această carte în care doi titani ai politicii americane se luptă pentru scaunul prezidențial iar o a terța persoană aduce în prim plan viața extraterestră propulsând NASA pe primul loc pe scara instituțiilor - eroi ale lumii.

Ușurința cu care am înțeles compoziția unui meteorit sau viața subacvatică a peștilor de toate mărimile și națiile m-a uimit și pe mine. Ca să nu mai spun că mi-a confirmat faptul că nu sunt nebună de fiecare dată când spun că tehnologia este de 10 ori mai avansată decât lasă anumite agenții să se vadă.

Povestea este pentru toată lumea pentru că întâlnim atât elemente SF, date exacte, cât și puțin romantism, umor și suspans, dar și situații penibile de cancan.

Cât despre OZN-uri? Probabil că există, însă din păcate nici măcar autorul nu a venit cu dovezi suficient de credibile pentru a demonstra sau nu că există.

Titlu: Conspirația

Titlu original: Deception Point

Autor: Dan Brown

Editura: RAO

Anul publicării: 2001

Nota: 5/5

D&E2

3 thoughts on “Recenzie: Conspirația de Dan Brown

  1. Am citit de Dan Brown doar Codul lui Da Vinci, de care am fost mai mult decât mulţumită 🙂 Mi-a plăcut teribil toată cartea, deci abia aştept să achiziţionez şi alte cărţi scrise de acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media