Share on Social Media
Recenzie: Foc de Laura Nureldin (Demoni #2)

Pentru mine, cărțile semnate de Laura Nureldin sunt ca o briză proaspătă într-o lume îmbâcsită de subiecte piperate, răsturnări dureroase de situații și prea multă dramă. De data aceasta, briza a fost destul de caldă pentru că acțiunea celui mai nou roman al autoarei gravitează în jurul Focului.

Au trecut doi ani de când Lisa Whelan și-a acceptat destinul de a fi cea mai puternică vrăjitoare, Arma. În tot acest timp, protagonista seriei "Demoni" a încercat să aibă o viață cât se poate de obișnuită. A terminat liceul și acum, ca orice viitor boboc, încearcă să-și găsească o facultate care să i se potrivească, însă Răul nu doarme niciodată.

În ciuda dorinței tinerei vrăjitoare de a fi normală, Răul alege să se manifeste de data aceasta sub forma Focului. Incendii oribile izbucnesc în toate colțurile lumii, luând cu ele viața vrăjitoarelor și a celor iubiți lor, iar cuplul meu preferat alege să nu stea nici acum deoparte. Lisa și soțul ei, demonul Yadiel, fac tot posibilul să învingă noua amenințare ce s-a abătut asupra omenirii.

Totul ar fi fost mai simplu dacă secretele magiei rămâneau secrete, dar pe măsură ce acțiunea s-a încins, au apărut personaje noi, interesante care au crescut misterul romanului. Cine sunt ofițerii de poliție Donnie Alvaro și Ciara Holmes?

Aș vrea să pot să vă răspund la aceste întrebări, dar sincer nu mă lasă inima. Dacă aș face-o, aș strica farmecul și misterului romanului. Tot ce pot să vă spun este că Laura a adus acțiunea lui la un nou nivel. A introdus elemente noi în carte, desprinse din viața reală, pe care unii dintre noi le-au experimentat pe propria piele. Aceste elemente sunt micile detalii care m-au făcut să cred cu adevărat în magie și posibilitatea de a exista în prezentul nostru.

De-a lungul celor aproximativ 250 de pagini, am descoperit o combinare armonioasă a ceea oamenii consideră a fi Bine și Rău.

Prin această întrepătrundere a simbolurilor religioase, am început să mă gândesc că oamenii, sunt perfecți în imperfecțiunea lor. Și cine ar putea să-i reprezinte mai bine, dacă nu Annie? Mătușa Lisei este de departe personajul meu preferat. Este o femeie simpă, ocolită de darul magiei și scutită de grijile pe care nepoata ei le trăiește în fiecare zi. Pentu mine Annie, prin simplitatea ei, este un personaj complex pentru că îmi dau seama că foarte este greu să ai un astfel de personaj, simplu și comun, într-o mare de personaje puternice, fantastice.

Prin această continuare a romanului "Demoni", cred că Laura a început să contureze schița unei serii minunate, dedicată tuturor cititorilor, dar mai ales acelor persoane care încă mai cred în puterea magiei elementelor primordiale.

"Demoni II: Foc" este o carte revigorantă care te ispitește să nu renunți la ea, întrucât este scena celui mai vechi război al Timpului și nu numai. Pentru mine lectura aceasta a fost cea mai bună modalitate de a mă reconecta la tot ceea ce înseamnă magia literaturii și cred că a fost ceea ce îmi trebuia pentru a-mi reîncepe activitatea pe blog.

Serie: Demons (Demoni)

Titlu: Demoni II: Foc

Autor: Laura Nureldin

Editura: Herg Benet

Anul publicării: 2019

Nota: 5/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media