Share on Social Media
Recenzie: Dragoste de probă de Victoria Alexander

„Dragoste de probă” este un roman din colecția „Iubiri de poveste” apărută la Alma, Grup Editorial Litera.

Transportându-ne în trecut în lumina balurilor somptuoase și extravagante ale Angliei anului 1818, întâlnim o mulțime de personaje fascinante care îmbină frumusețea și bogăția clasei nobilimii cu trecutul scris în vestigiile Anticității.

Dragoste de proba

Pandora Effington și Maxmilian Wells sunt protagoniștii romanului și de asemenea cei mai râvniți tineri de pe piața matrimonială. Încăpățânați din fire, cei doi au refuzat căsătoria din motive mai mult sau mai puțin romantice.

Descoperind lumea creată de Victoria Alexander, nu am putut să nu o admir pe protagonistă pentru încăpățânarea de a nu se căsători fără iubire, dar și înclinația ei spre încălcarea regulilor societății, valsând cu grație pe prăpastia scandalului.

În oglinda acestui personaj, îl întâlnim pe Maximilian conte de Trent, care venit de la război, a dus o viață, deși onorabilă, plină de petreceri și „amante” care mai de care mai interesante.

Cei doi se prind într-un joc al pericolului și pasiunii mocninde încă din primele pagini ale cărții când Pandora îl provoacă pe Max să treacă cele 12 porunci ale lui Hercule pentru a-i câștiga mâna.

De-a lugul lecturii vom descoperi cu bucurie că autoarea ne-a scutit de o introducere pompoasă și paragrafele detaliate ale vestimentației, coafurilor și a decorului. Punând accent pe luptele interioare ale celor doi protagoniști Victoria Alexander a făcut ca această carte să fie o lectură plăcută, relaxantă și uneori amuzantă.

Sinceră să fiu am râs mult la scenele dintre cea mai bună prietenă a Pandorei (Cynthia) și cel mai bun prieten al lui Max (Laurie) care au intrat în acest joc doar pentru a-l ajuta pe adversar să câștige, cei doi declarându-se dușmani, numai ca la final să sfârșească logodiți.

Personajele mele preferate au fost părinții protagonistei, Lord și Lady Harlod. Cei doi seamănă extrem de mult cu acei părinți veșnic ocupați, puțin săriți de pe fix și mereu în căutarea aventurii dar care nu își neglijează fiica pe care o adoră, chiar dacă îi dau bani și libertate totală. Scenele cu cei doi au fost extrem de haioase și au avut replici pe care pur și simplu le-am adorat și le-am recitit pentru a zâmbi din nou.

Recomand această lectură ușoară și relaxantă tuturor amatorilor de povești cu evenimente istorice și de dragoste pentru că este cu adevărat o evadare bine meritată într-o lume de mult uitată.

Titlu: Dragoste de probă

Titlu original: The Wedding Bargain

Autor: Victoria Alexander

Editura: Alma - Grup Editorial Litera

Anul publicării: 2013

D&E2

Nota: 5/5

1 thought on “Recenzie: Dragoste de probă de Victoria Alexander

  1. Sora mea e mare fană a cărţilor romantice (eu le prefer pe cele din categoria YA) însă pe aceasta am împrumutat-o de la ea şi mi s-a părut o lectură interesantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media