Share on Social Media
Recenzie: Fata din gheață de Robert Bryndza

Datorită Clubului de Lectură „Nordic Noir” organizat de editura TREI, în ultimele luni am avut ocazia de a descoperi o mulțime de romane polițiste și thrillere foarte interesante.

O astfel de carte ar fi „Fata din gheață”, primul volum din seria „Erika Foster”. Protagonista este un Inspector Detectiv Șef (DCI) foarte talentat, cu un instinct ce nu dă aproape niciodată greș, lucru care pavează pentru ea drumul unei cariere uimitoare. Cu toate acestea, trecutul agitat pe care tânăra DCI l-a avut poate să îi afecteze succesul.

Moartea Andreei Douglas - Brown scoate la lumină difuncționalitățile unei familii aristocrate tipic-perfecte britanice. Nu este un secret că fiecare familie are rufele sale murdare, dar în cazul acesteia mizeria se întinde pe o suprafață mai mare decât niște mici pete. Legături secrete cu traficul de persoane, frica de a-și păta imaginea sau dorința nebună de a avea o poziție socială cât mai influentă sunt doar câteva din cheile soluționării acestui caz.

Când Erika și echipa ei au prins unul din firele ce leagă marioneta cunoscută deja ca fiind „familia ideală”, piedicile nu întârzie să apară ca din neant pentru a o ține pe protagonistă departe de adevăr. Însă am aflat cu bucurie ca această femeie este genul care intră pe fereastră atunci când cineva o scoate pe ușă, iar dacă ferestrele sunt închise, este capabilă să fure cheia casei doar pentru a face dreptate.

Mi-a plăcut această carte pentru că are toate ingredientele necesare de a transforma o idee interesantă într-o poveste credibilă. Nimic nu este ușor, iar pericolele se află la tot pasul și doar providența mai poate să salveze personajele din calea unui dezastru.

Participanții acțiunii acestui thriller sunt extrem de colorați pentru că întâlnim o feministă ce luptă cu toate forțele pentru a găsi adevărul, cupluri gay care sunt perfect normali și nu sunt judecați, oameni corupți și coruptibili... și de ce nu, oameni cu personalități atât de fragile încât ar face orice li s-ar spune pentru a avea un strop de liniște.

Cel mai interesant este că nimeni nu se așteaptă ca ucigașul să fie atât de greu de depistat, iar acest lucru crește suspansul la cote maxime și ține cititorul în priză până la ultima pagină.

Titlu: Fata din gheață

Titlu original: The Girl in the Ice

Atuor: Robert Bryndza

Editura: TREI

Anul publicării: 2018

Nota: 4/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media