Share on Social Media
Recenzie: Fetița celei de a Șasea Luni de Moony Witcher (Fetița celei de a Șasea Luni #1)

A trecut ceva timp de la ultima postare din categoria Cărțile Copilăriei așa că am profitat de timpul petrecut în casa părintească pentru a-mi arunca un ochi pe rafturile bibliotecii copilăriei mele. Între cărțile cu „Harry Potter”, „W.I.T.C.H.” și „La Medeleni” se afla și seria „Fetița celei de a Șasea Luni”, o carte pe care am citit-o la începutul școlii generale.

Fetita celei de a Sasea Luni #1

Din păcate nu am mai simțit același gust dulce pe care îl aveam când reciteam „Harry Potter” sau emoția și lacrimile pe care le aveam răsfoind și recitind paragrafe din „La Medeleni”. Am avut parte doar o lectură simplă care la un moment dat m-a sâcâit, dar care în același timp mi-a amintit ce înseamnă să fii un copil care iubește batoanele de ciocolată.

La vremea respectivă, Nina era una din multele surori înfiate ale lui Harry Potter, dar eu nu o vedeam decât ca pe o poveste pe care o citeam înainte de culcare pentru a visa frumos.

Prezentată ca nepoata unui talentat alchimist ce dorea să salveze planeta de lumină Xorax, Nina de Nobili mi-a lăsat nu de puține ori impresia unei fetițe râzgâiate care consideră că tot ceea ce face ea este important și că loialii săi prieteni (Cesco, Roxy, Fiore și Dodo) nu au voie sau dreptul de a ști sau a-i oferi o mână de ajutor, decât doar atunci când micuța achimistă le-o cerea.

Pusă în diferite situații, și să se lupte cu un alchimist rău care controlează niște androizi la fel de răi, Nina trebuie să înfrunte o mulțime de primejdii și să facă niște călătorii atât în trecut, prezent, cât și în spațiul cosmic.

M-am bucurat să revăd vrăjile xoraxiene, să reîntâlnesc personajele simpatice de pe Xorax și de pe Terra și cumva am prins gustul SF-ului având o ciudată dorință de a citi o carte, oricât de subțire, de Asimov. Mulțumită acestei cărți, ideea de spațiu, nave și viață extraterestră, acum, mi se pare fascinantă.

În acest prim volum din cele patru cărți care formează această serie, Nina descoperă prima Taină (Focul) și trimite primele rândunele cu gândurile copiilor pe Xorax, aventurile continuând în următoarele volume pe care sper că le voi reciti cât mai curând.

Titlu: Fetița celei de-a Șasea Luni

Titlu original: La Bambina della Sesta Luna

Autor: Moony Witcher

Editura: RAO

Anul publicării: 2004

Nota: 3/5

5 thoughts on “Recenzie: Fetița celei de a Șasea Luni de Moony Witcher (Fetița celei de a Șasea Luni #1)

    1. Mulțumesc Vero, însă sincer nu știu când voi putea face această leapșă. La București am prea puține cărți, iar la Tg. Jiu Nu știu când mai ajung 🙁

  1. Cred ca le-am vazut recent cartile acestea, dar nu le-am citit pana acum. Si, cred ca am trecut de varsta specifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media