Share on Social Media
Recenzie film: 47 Ronin

Încă de mică am fost fascinată de cultura și miturile Asiei. Misterul și secretele ascunse în fiecare poveste m-au încântat mereu. Dar cel mai misterios ținut dintre toate este cel al Japoniei.

47 Ronin” este un film bazat pe o poveste reală, însă cât de reală poate fi realitatea atunci când onoarea se împletește cu misticul și poveștile cu demoni și vrăjitoare?

47 Ronin

Există mai multe povești care spun că în urmă cu 500 de ani, pe vremea Japoniei Feudale când străinii încă nu știau ce se află în Țara Soarelui Răsare, acest ținut era bântuit de creaturi fantastice cum ar fi demoni sau persoane capabile să practice magia. Preotese al căror arc era sfințit, iar puterea de exorcizare extrem de mare.

Dar noi ne îndreptăm cu pași mici spre un sat Ako, unde trăiește un tânăr proscris născut din mamă japoneză și tată britanic. Părăsit de mic, Kai, a fost crescut în sânul familiei unor demoni, iar mai apoi, a fost luat sub aripa protectoare a Lordului Asano Naganori.

Totul este așa cum trebuie să fie până în ziua în care lăcomia pune stăpânire pe inima slabă a omului, iar Kira, îl ucide pe Lordul Asano.

Toți samuraii din Ako devin ronini, adică soldați fără stăpân. Toți cei loiali Lordului Asano, sunt risipiți în provincie întocmai ca ghioceii ce răsar prima dată din zăpadă. Însă în tot acest timp, un complot împotriva Lordului Kira este pus la cale. Un complot care le va aduce moartea indiferent de reușită sau nu.

47 Ronin” a fost un film care m-a ținut cu sufletul la gură, iar care la final mi-a adus lacrimi în ochi. Urmărind povestea lui Kai care încerca să se integreze, pasiunea mocnind în sufletul Mikăi și loialitatea lui Oishi, m-au făcut să îmi dau seama că se poate face orice dorești dacă încerci.

Titlu: 47 Ronin

Titlu original: 47 Ronin

Distribuție: Keanu Reeves (Kai), Hiroyuki Sanada (Oishi), Kou Shibasaki (Mika), Min Tanaka (Lordul Asano), Tadanobu Asano (Lord Kira)

An: 2013

Nota: 5/5

1 thought on “Recenzie film: 47 Ronin

  1. Am vrut sa vad acest film inca de cand a aparut la noi in cinematografe, dar atunci nu prea am avut timp si mai apoi am uitat de el. Ma bucur ca mi-ai amintit de acest film, o sa incerc sa-l vad in vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media