Acțiunea filmului se petrece în prezent, și avem ocazia sp aflăm secretele din spatele creării S.H.I.E.L.D. dându-ne seama că sunt unele războaie care dăinuiesc chiar și după 70 de ani.
Hydra nu și-a găsit sfârșitul odată cu Craniul Roșu și cine i-a oferit motoul „dacă tai un cap, răsar două” a avut dreptate. Hydra încă trăiește, iar personajele pe care noi le consinderăm dragi se dovedesc a fi niște trădători în timp ce suspecții devin eroi.
Și cu toate acestea am fost plăcut surprinsă și de faptul că am revăzut-o pe Natasha Romanoff aka Black Widow. Acum roșcata face echipă cu Steve pentru a salva atât lumea cât și agenția S.H.I.E.L.D. de nebunii după putere care își spun Hydra.
Am o curiozitate: voi credeți că soldatul iernii este Căpitanul America? Eu asta am crezut, însă am fost surprinsă să văd că acest titlu nu îi este acordat eroului care a dormit timp de 70 de ani într-un iceberg, ci altcuiva. Unui personaj pe care nu credeam că îl voi revedea și în partea a doua, însă aparent creatorii Marvel încep să se specializeze în arta șocării publicului: ucid personaje, doar ca apoi să revină în mod misterios.

Titlu: Căpitanul America: Soldatul Iernii
Titlu original: Captain America: The Winter Soldier
Distribuție: Chris Evans (Căpitanul America), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Scarlett Johansson (Black Widow)
Anul lansării: 2014
Nota: 5/5

Am vazut si eu ieri filmul si am fost placut surprinsa de acesta. Povestea a fost interesanta si mi-a placut sa o revad pe Natasha, aceasta fiind unul dintre personajele mele preferate. Cat despre invierea anumitor personaje, din ce imi amintesc eu, asa era povestea si in benzile desenate 😕
Povestea a fost interesanta, dar nu e genul meu , si am ramas putin trista ca mi-a luat din timpul meu pretios, in care as fi citit ceva.
Chrisssss ♥ Doar pentru el m-am hotărât să văd filmul şi am ajuns la concluzia că a fost o alegere bună.