Share on Social Media
Recenzie film: Întoarcerea în minele Regelui Solomon (Bibliotecarul #2)

Legenda spune că undeva, în Africa, se află comoara Regelui Solomon. Această comoară nu cuprinde doar aur, diamante și alte nestemate, ci și o carte magică. O carte care poate aduce morții la viață.

Bibliotecarul #2

În cel de-al doilea film al trilogiei Bibliotecarul, facem cunoștință cu o nouă latură a nebunaticului Flynn Carsen. Pe lângă faptul că are 22 de diplome, aflăm mai multe despre viața și copilăria lui.

Când avea opt ani, tatăl său a fost jefuit și în lupta cu atacatorul, acesta și-a pierdut viața. Crescând doar cu amintirea lui și niște desene pe care le făcea când era mic, dorul pentru părintele său îl macină în fiecare zi de aproape 30 de ani.

Povestea începe cu un pergament pe care Bibliotecarul nostru îl primește prin poștă, dar care îi este de îndată furat. Anunțându-l pe Judson că are probleme (din nou), Flynn află că defapt pergamentul este o hartă către o carte cu puterea de a învia morții, dar și de a schimba trecutul.

Și așa Flynn pornește într-o nouă aventură pentru slavarea lumii, aventură în care se îndrăgostește (din nou) și pierde fata (din nou), rămânând cu buza umflată (din nou), dar salvând lumea (din nou) :))

Personal le ador pe Charlene și Margie, cele două nesemănând deloc, dar cu același rol în viața lui Carsen: acela de a-i fi mamă și dădacă și secretară. Relația dintre el și cele două este epică, făcându-mă mereu să râd.

Însă nu m-am putut abține să nu observ că toate poveștile de dragoste din viața Bibliotecarului încep la fel: se îndrăgostește de cea care nu trebuie/sfârșește în a-i salva pielea de răufăcători. C'est un clicheé!

Sincer, vă recomand din toată inima să vizionați acest film mai ales dacă doriți să aveți o după amiază liniștită acasă cu cei dragi.

Titlu: Întoarcerea în minele Regelui Solomon

Titlu original: The Librarian: Return to King Solomon's Mines

Distribuția: Noah Wyle (Flynn Carsen), Gabrielle Anwar (Emily Daenport), Bob Newhart (Judson), Jane Curtin (Charlene), Olympia Dukakis (Margie Carsen), Hakeem Kae-Kazim (Jomo), Robert Foxworth (Jerry)

 Anul lansării: 2006

Nota: 5/5

D&E2

10 thoughts on “Recenzie film: Întoarcerea în minele Regelui Solomon (Bibliotecarul #2)

    1. Eu am făcut o pauză de la serial. Am zis să văd filmele că Flynn făcea referire la ele în unele episoade și am vrut să înțeleg totul.

  1. Cred ca am vazut serialul la tv acum ceva timp, sper ca nu il incurc. Oricum, daca e cel de care imi amintesc, mi-a placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media