Share on Social Media
Recenzie film: Iron Man #1

Au trecut 70 de ani de la bătălia dintre Căpitanul America și Red Skull, iar acum un nou erou prinde viață. Tony Stark (Robert Downey Jr.) este cel mai dorit, bogat și inteligent playboy al New York-ului anilor 2000. Simultan, acest personaj este și arogant egoist, delăsător și cel mai probabil ultimul om ce ar putea fi numit vreodată erou. Până într-o zi...

Howard Stark (Gerard Sanders), i-a lăsat fiului său ca moștenire toate cercetările sale de la Stark Industries, cercetări ce au fost investite de partenerul său Obadiah Stone (Jeff Bridges) în industria armelor, Tony neavând nimic împotrivă până în ziua în care este răpit și aproape ucis de teroriști în Afganistan. Doar după ce scapă din captivitate, o luminiță se aprinde în sufletul protagonistului și-l îndreptă spre valorile morale pe care tatăl său le-a respectat și admirat la Căpitan.

Având un handicap ca și amintire din Afganistan (niște șrapnele în piept care îi amenința inima) și neavând superputeri sau un antrenament care să-l specializeze în tainele eroismului, Tony se folosește de inteligență și avere pentru a-și construi un costum special ce îl va ajuta să lupte cu terorismul și să salveze lumea de la autodistrugere.

Mi-a plăcut enorm acest film și deși l-am mai văzut până acum de cel puțin 3 ori, ca de fiecare dată am fost uimită de complexitatea poveștii și a comploturilor bine strecurate în ea. Cred că este previzibil că sunt fascinată de asistenta lui Tony, Pepper Potts (Gwyneth Paltrow). Îmi place de ea foarte mult pentru că deși este capabila asistentă a unei versiuni moderne a lui Don Juan, ea este stăpână pe sine și mereu are replicile la ea, dându-i fără ezitare peste nas lui Tony atunci când este prea aerian, infantil sau obraznic. Dacă a fost dezamăgită de atitudinea lui vreodată, nu a lăsat niciodată să se vadă, fiindu-i alături șefului său până la final.

Evoluția personajelor este spectaculoasă și extrem de bine subliniată prin Pepper și Tony. În prima jumătate a filmului tânăra roșcată are un aspect neîngrijit, sofisticându-se și înflorind pe parcursul filmului precum o Cenușăreasă ce își întâlnește zâna cea bună. Pe de altă parte, domnul Stark, dintr-un bărbat nepăsător se transformă într-un erou pentru toată lumea.

Am fost , dezamăgită de faptul că vocea lui Jarvis nu i-a aparținut lui James D'Arcy, ci lui Paul Bettany  și că Dominic Cooper nu l-a mai interpretat pe Howard așa cum mă obișnuisem în Agent Carter. Dar aceste detalii sunt prea mici deoarece eu chiar cred că decizia pe care am luat-o privind acest proiecțel a fost cel mai inspirat gând al meu pentru că acum filmele Marvel au mai mult sens și înțeles pentru mine și abia aștept ca duminică să văd Iron Man 2.

Titlu: Omul de fier

Titlu original: Iron Man

Distribuție: Robert Downey Jr. (Iron Man), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Jeff Bridges (Obadiah Stone), Gerard Sanders (Howard Stark), Paul Bettany (Jarvis)

Anul lansării: 2008

Nota: 4/5

http://www.youtube.com/watch?v=W7yOdog7Dxg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media