Share on Social Media
Recenzie film: Iron Man #1

Au trecut 70 de ani de la bătălia dintre Căpitanul America și Red Skull, iar acum un nou erou prinde viață. Tony Stark (Robert Downey Jr.) este cel mai dorit, bogat și inteligent playboy al New York-ului anilor 2000. Simultan, acest personaj este arogant, egoist, delăsător și cel mai probabil ultimul om care ar putea fi numit vreodată erou. Până într-o zi...

Howard Stark (Gerard Sanders), i-a lăsat fiului său ca moștenire toate cercetările sale de la Stark Industries, cercetări ce au fost investite de partenerul său Obadiah Stone (Jeff Bridges) în industria armelor, Tony neavând nimic împotrivă... până în ziua în care este răpit și aproape ucis de niște teroriști în Afganistan. Doar după ce scapă din captivitate, o luminiță se aprinde în sufletul protagonistului și-l îndreaptă spre valorile morale pe care tatăl său le-a respectat și admirat la Căpitan.

Având un handicap ca suvenir din Afganistan (niște șrapnele în piept care îi amenință viața) și neavând superputeri sau un antrenament care să-l specializeze în tainele eroismului, Tony se folosește de inteligență și avere pentru a-și construi un costum special ce îl va ajuta să lupte cu terorismul și să salveze lumea de la autodistrugere.

Mi-a plăcut enorm acest film și deși l-am mai văzut până acum de cel puțin 3 ori, ca de fiecare dată am fost uimită de complexitatea poveștii și a comploturilor bine strecurate în ea.

Cred că este evident că sunt fascinată de asistenta lui Tony, Pepper Potts (Gwyneth Paltrow). Îmi place foarte mult de ea pentru că, deși este capabila asistentă a unei versiuni moderne a lui Don Juan, este stăpână pe sine și mereu are replicile la ea, dându-i fără ezitare peste nas lui Tony atunci când depășește limitele bunului simț. Dacă a fost dezamăgită de atitudinea lui vreodată nu a lăsat niciodată să se vadă, fiindu-i alături șefului său până la final.

Evoluția personajelor este spectaculoasă și extrem de bine subliniată prin Pepper și Tony. În prima jumătate a filmului tânăra roșcată are un aspect neîngrijit, sofisticându-se și înflorind pe parcursul filmului precum o Cenușăreasă ce își întâlnește zâna cea bună. Pe de altă parte, domnul Stark, dintr-un bărbat nepăsător se transformă într-un erou pentru toată lumea.

Am fost dezamăgită de faptul că vocea lui Jarvis nu i-a aparținut lui James D'Arcy, ci lui Paul Bettany și că Dominic Cooper nu l-a mai interpretat pe Howard așa cum mă obișnuisem în Agent Carter.

Titlu: Omul de fier

Titlu original: Iron Man

Distribuție: Robert Downey Jr. (Iron Man), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Jeff Bridges (Obadiah Stone), Gerard Sanders (Howard Stark), Paul Bettany (Jarvis)

Anul lansării: 2008

Nota: 4/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media