Share on Social Media
Recenzie: Igluuri în deșert de Dan Scroggins

Când am luat această carte eram cât se poate de disperată. Eram la mare și tot ceea ce îmi luasem după mine se terminase și... într-o seară în timpul promenadei am fost de-a dreptul fericită să găsesc Revista Flacăra împreună cu salvatoarea vacanței mele.

Igluuri in Desert

Recunosc că la început m-am lăsat păcălită de aparențe și nu am reușit să văd dincolo de denumirile tehnice ale gazelor toxice, motiv pentru care am ratat momentul morții unui angajat la Depozitul de Arme Chimice Desert -David Smithfield.

Iar această omisiune m-a supărat destul de mult. Până m-am trezit eu din reverie era deja mult prea târziu, iar detectivul Bill McNamara împreună cu tatăl decedatului, Dr. Smithfiled, erau de mult pe urmele ucigașului lui David.

Am rămas uimită cum acțiunea se poate schimba în numai câteva pagini. De la o mulțime de denumiri tehnico-științifice, m-am văzut azvârlită în mijlocul unei anchete și a unei urmăriri prin toată America.

La început, am crezut că este vorba despre crearea vreunui virus, cum era ciuma pe la începuturile sale, însă mi-am dat seama că defapt totul se învârtea în a încerca oprirea creării celui de-al patrulea Reich. Totul a fost o explozie atât la propriu, cât și la figurat unde au fost pierderi de ambele părți.

Totuși în ciuda faptului că în cele din urmă planurile teroriste au fost dejucate de cei doi parteneri, sfârșitul a fost unul neașteptat. Doi dintre cei mai periculoși teroriști au reușit să scape de sub nasul Armatei Americii, iar acum, refugiați în munți, își pregătesc întoarcerea.

Mi-a plăcut suspansul și felul autorului de a descrie acțiunea, care mi s-a părut cât se poate de realistă. Am apreciat enorm faptul că personajele principale nu sunt  super eroi, ci oameni cât se poate de normali care au reușit prin perseverență să facă dreptate. Desigur că cei doi au făcut greșeli, au fost obosiți, răniți, vânați și aproape uciși de nenumărate ori, dar mereu au știut să profite de ocazii și să scape cu bine din toate provocările.

Titlu: Igluuri în Deșert

Titlu original: Igloos in the Desert

Autor: Dan Scroggins

Editura: Tritonic

Colecția: Crime Scene

Anul publicării: 2011

Nota: 3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media