Share on Social Media
Recenzie: Îngerul nopţii de Becca Fitzpatrick (Hush, Hush #1)

Îmi este destul de greu să îmi găsesc cuvintele potrivite pentru a scrie, despre acest roman.

Hush, Hush #1

În primul rând, într-adevăr este „un alt roman cu îngeri căzuţi”. Recunosc că din punctul meu de vedere, acest tip de cărţi este cel mult interesant. O metodă de a-ţi umple timpul liber cu „ceva”. Deşi ideea volumului promite o poveste captivantă şi emoţionantă despre lupta interioară a unui înger căzut, în final se dovedeşte a fi un roman cu o acţiune încâlcită şi puţin „trasă de păr”.

Protagonista se numeşte Nora Grey. O tânără de 17 ani care este normală din toate punctele de vedere: are note bune la şcoală, o prietenă cu care îşi împărtăşeşte micile secrete ale vieţii şi o mamă ce încearcă să o protejeze cum poate mai bine şi să-i ofere o educaţie bună.

Rămânând orfană de tată, Nora are multe interdicţii când vine vorba de socializare şi cercul său de prieteni, iar când profesorul de biologie/sport o pune în echipă cu altcineva decât cea mai bună prietenă a ei, Vee, lucrurile o iau razna din toate punctele de vedere.

Patch Cipriano nu este un tânăr obişnuit pentru că dosarul său şcolar este gol, mereu ştie ce gâneşte şi cum este Nora în realitate şi este un înger căzut.

Relaţia dintre cei doi a evoluat destul de interesant pe parcursul lecturii deoarece a trecut prin toţi paşii spre ceva mai mult, dar nu a fost suficient. Avansând în lectură, mereu aveam impresia că lipseşte acel ceva care să te prindă până la sfârşit şi să te facă să citeşti toată seria în aceeaşi zi.

Dar chiar şi cu lipsa replicilor „spirituale”, cartea a fost o lectură uşoară şi pe înţelesul tuturor indiferent de vârstă, motiv pentru care o recomand ca fiind o lectură pentru una din zilele urâte care te ţin prizonier în casă.

Titlu: Îngerul nopţii

Titlu original: Hush, Hush

Autor: Becca Fitzpatrick

Editura: Litera

Nota: 2,5/5

10 thoughts on “Recenzie: Îngerul nopţii de Becca Fitzpatrick (Hush, Hush #1)

  1. Abia aşteptam recenzia asta. Auzisem numai lucruri bune despre această carte/serie însă gusturile diferă. Dacă voi avea ocazia voi arunca şi eu un ochi peste această serie.

  2. La multi ani si tot ceea ce va doriti pe anul acesta! 😀
    Cum am mai spus, am citit si eu cartea si mi-a placut mult. O lectura usoara si relaxanta! As vrea ca editurile sa publice si alte carti cu ingeri.

  3. Seria asta evoluează pe parcurs, în sensul că dacă acest volum ți s-a părut mediocru, volumul 2 o să ți se pară prost, iar volumul 3 foarte, foarte bun. Am ajuns să le citesc din întâmplare, dar nu-mi pare rău. Toate cele trei volume au fost lecturi ușoare, frumoase, din care am învățat câteva lucruri mai mult sau mai puțin mărunte 🙂 La mulți ani! An nou fericit!

  4. Am citit acum ceva timp cele trei volume din serie si din ce imi amintesc mi-au placut. Cartile au fost relaxante, perfecte de citit intr-o zi in care nu ai chef de nimic ^^

  5. Eu m-am chinuit cu primul volum și jumătate din al doilea, apoi am aruncat departe cărțile. Acțiune mult prea trasă de păr și extrem de grăbită, dacă îi pot spune așa. Un fel de fanfic scris de vreo adolescentă în călduri, în sensul în care predomină atât de mult dialog și descrierea, când apare, e cam sărăcăcioasă. Nu prea aș recomanda nimănui cartea asta dacă ar fi să mă întrebi. De asemenea, e cam prima recenzie pe care o citesc care să se apropie atât de mult de părerea mea și asta mă bucură puțintel, nu mă mai simt așa singură pe lume 😀

  6. Sunt de acord cu tine cand ai zis ca acest tip de carti “Ingeri cazuti” suna mult mai interesant. Am citit primele doua volume si mi-au placut. Patch atrage mult atentia si este misterios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media