Share on Social Media
Recenzie: Inițierea de Richelle Mead (Academia Vampirilor #2)

În opinia mea, în acest volum autoarea ne-a arătat modul de viață și luptă al strigoilor, motiv pentru care a fost plin de acțiune și suspans.

Academia Vampirilor #2

Rose încă mai are de recuperat materia pierdută și pentru a trece următorul test trebuie să-l impresioneze pe gardianul familiei Badica, Arthur Schoenberg. Însă ce îi surprinde pe toți, este masacrul care îi așteaptă la reședința lor. Strigoii au atacat de data asta într-un grup organizat.

După cum știți, gardienii se ocupă de gardă în timp ce principala ocupație a moroilor este bârfa, așa că nu a fost deloc surprinzătoare vestea cum că lumea moroilor este în pericol, creând panică, chiar de Sărbători.

Însă lucrurile par să se schimbe, iar familiile regale și cele de rând se strâng laolaltă pentru a se proteja reciproc, sau cel puțin încearcă să creeze o impresie de siguranță în timp ce își vor petrece vacanța de Sărbători într-o stațiune luxoasă de ski.

Rose, Lissa, Mason și Christian devin grupul vesel din stațiune și încearcă să profite pe cât posibil de această liniște efemeră.

În volumul anterior, de când Dimitri a refuzat pe față orice fel de relație între el și ea, Rose vrea să treacă peste această decepție și încearcă să se apropie de Mason, însă ceea ce nu a prezis a fost că acest lucru va fi în van. Dimitri este singura ei iubire.

Însă strigoii atacă din nou și printre victimele acestui atac, se numără și mama Miei Rinaldi, lucru care face valuri mult mai mari în micul grup decât proclamația mătușii lui Christian, Tasha Ozera, ca moroii și dhampirii să lupte împreună împotriva strigoilor.

Nu m-a mirat deloc dispariția misterioasă a lui Eddie, Mason și Mia de la vilă când se află de o potențială ascunzătoare de-a strigoilor, iar Rose și Christian trebuie să facă pe dădacele și să aducă nebunii înapoi în siguranță. Asta înainte să fie răpiți cu toții de strigoi.

Din păcate aici nu voi intra în detalii pentru că este punctul culminant, însă vă pot spune că din cei cinci, numai patru vor termina școala și că pe lângă faptul că această carte a fost extrem de plină cu acțiune, a fost și tristă în aceeași măsură.

Aparent m-am pierdut extrem de mult în detalii despre acțiunea cărții și de prezentarea ei, încât nu am apucat să menționez că acum își face apariția Adrian Ivashkov.

Faimosul Adrian care pe mine nu m-a impresionat. Nu pot să îmi spun părerea acum, pentru că sunt influențată și de lectura din celelalte volume, însă pot spune că Adrian pare acel gen de tânăr infantil și răsfățat în acest volum, care m-a enervat destul de mult.

Oricum cartea plăcut pentru că a avut de toate. Nu aș putea să fac vreo plângere, pentru că nu am motive!

Titlu: Inițierea

Titlu original: Frostbite

Autor: Richelle Mead

Anul publicării: 2010

Editura: LEDA

Notă: 5/5

2 thoughts on “Recenzie: Inițierea de Richelle Mead (Academia Vampirilor #2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media