Share on Social Media
Recenzie: Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout (Titanii #1)

Jennifer L. Armentrout este unul dintre autorii genului paranormal și romance pe care îi ador. Deși majoritatea cărților sale sunt considerate ca fiind de duzină, previzibile și exclusiv pentru tineri și adolescenți, eu sunt fascinată de codeiul și umorul său.

Cu un stil pe înțelesul tuturor și folosind un limbaj modern, comun, mi-a fost extrem de ușor să  îndrăgesc toate personajele create de această autoare.

Mai întâi au fost Daemon și Katy cu a lor iubire intergalactică.

Acum, însă, întâlnim doi eroi complexați de copilării triste, care i-au marcat enorm. Atât de asemănători și în același timp extrem de diferiți, Seth și Josie sunt două forțe opuse care se atrag încă de la primele pagini.

Romanul de debut al seriei „Titanii” este de un erotism și o tensiune sexuală rar întâlnite în cărțile colecției LEDA Edge care nu este consumată decât parțial, spre finalul romanului. Această joacă de-a șoarecele și pisica dintre protagoniști a stârnit multe controverse în blogosfera internațională, dar mie mi-a plăcut.

Acțiunea aduce în prim plan ființele supranaturale din mitologia greacă: zeii. Jennifer joacă un joc periculos cu una dintre cele mai vechi și puternice credințe din lume, umanizând și chiar ucigând zeitățile grecești. Cu toate acestea, sunt de părere că autoarea a reușit să îmbine fluid și elegant epoca antică și cea prezentă în această serie, motiv pentru care am făcut abstracție de atracția dintre Seth și Josie, putând să mă bucur și de celelalte evenimente și povești din carte.

Totul începe cu un război clădit pe o temelie de minciuni în lumea divină. Ares vrea să reînvie credința antică și pentru acest lucru nu face rabat la nimic. Pentru a readuce un oarecare echilibru în lume, ceilalți zei și Seth eliberează un titan, ceea ce este începtul ideii de la care a plecat această serie. La un an după ce titanul Perses a fost eliberat pentru a se lupta cu zeul războiului, acesta caută răzbunare pentru anii de întemnițare și eliberează alți șapte Titani. Doar în aceste circumstanțe, Apollo, îi mărturisește lui Seth că cei 12 mari zei ai Greciei Antice au câte o fiică sau un fiu cu un muritor ca „plan de rezervă” în cazul în care lucrurile vor degenera vreodată.

Josie este o tânără foarte specială, studentă la facultatea de psihologie. Viața ei, deși tristă, este cât se poate de normală în ciuda rădăcinilor sale zeiești, până Seth îi iese în cale în calitate de gardian. Din momentul în care drumul celor doi se intersectează, lucrurile iau o întorsătură nefericită pentru ei. Pe lângă faptul că ei sunt atrași unul de altul la cote inimaginabile, Josie este un semizeu, deci o armă împotriva titanilor, așa cum Seth este arma zeilor împotriva oricăror altor factori care ar perturba liniștea și pacea lumii.

Într-o lume demult uitată cu personaje mai vechi decât însăși istoria omenirii, „Întoarcerea” promite o serie fascinantă despre istorie, iubire și sacrificii pe care abia aștept să o descopăr cu ajutorul celui de-al doilea volum, „Puterea”.

Serie: Titan (Titanii)

Titlu: Întoarcerea

Titlu original: The Return

Autor: Jennifer L. Armentrout

Editura: Corint, colecția LEDA Edge

Anul publicării: 2017

Nota: 4/5

Duca

2 thoughts on “Recenzie: Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout (Titanii #1)

    1. Daaaa. Adică okey acum că Josie e mai puternică și Seth mai blând, ar trebui să fie ceva mai multă adrenalină și mai puțin romantism, deși nu mă deranjează în mod special 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media