Share on Social Media
Recenzie: La jumătatea drumului spre mormânt de Jeaniene Frost (Vânătoarea nocturnă #1)

Deși seria „Vânătoarea nocturnă” poate fi considerată ca fiind „veche” și „nu mai are cum să fie de actualitate”, eu am reușit să o citesc recent. Cred că acum am fost pregătită pentru ea și acum a fost momentul oportun să o citesc și să mă bucur, în același timp, de lecturarea cărților care o formează.

Din păcate, în România, Grupul Editorial Corint nu a publicat decât primul volum, „La jumătatea drumului spre mormânt”, restul volumelor rămânând să le citesc în PDF, pe kindle.

Seria începe cu un volum alert, plin de emoții, cu un impact psihologic destul de mare asupra cititorului.

Cat este o tânără ce pare să aibă toată viața înainte, chiar dacă este jumătate om, jumătate vampir. Dar protagonista nu se poate bucura de cei mai frumoși ani ai săi pentru că mereu a trăit sub privirea acuzatoare a mamei sale care părea că o urăște datorită naturii sale supranaturale. Atitudinea agresivă, plină de repulsie a doamnei Crawfield față de vampiri, a determinat-o pe Cat să-și petreacă nopțile vânându-i, până când într-o noapte ținta ei se transformă din vânat în vânător.

Bones este un vampir misterios, carismatic, ușor diferit de confrații săi. Faptul că are o experiență de viață de aproximativ 500 de ani, l-a transformat într-un personaj intrigant ce reușește să dărâme zidurile pe care Cat s-a străduit toată viața să le ridice între ea și vampiri.

Deși începutul cărții se axează foarte mult pe lupta protagonistei cu vampirii, aceasta își modifică firul poveștii transformând romanul într-unul despre o pasiune mistuitoare, interzisă și decizia de a înfrunta adevărul în procesul de maturizare.

Personal, am fost fermecată de atitudinea și relațiile personajelor care sunt foarte complexe. Cat s-a chinuit toată viața să se facă iubită de mama sa, în timp ce s-a neglijat pe sine. Această goană pentru iubirea maternă a orbit-o în fața iubirii primite din partea unui bărbat care ar fi făcut orice pentru fericirea ei, dar în același timp a îndepărtat-o pe ea de adevărata sa natură (nu neapărat natura vampirică). Am găsit foarte multă iubire și duioșie în răbdarea lui Bones de a o antrena și a o educa pe Cat în arta autoapărării și seducției.

Mărturisesc că am găsit extrem de amuzat acel joc de-a șoarecele și pisica dintre cei doi protagoniști, iar tentativele de a-și ascunde sentimentele unul de celălalt au fost nu de multe ori haioase. Sper ca în volumul al doilea să nu fiu dezamăgită și autoarea să-și păstreze intact șarmul și umorul care nu au lipsit din paginile acestui volum.

Sunt intrigată de această serie, pentru că numără șapte volume, plus multe short stories. De obicei, nu sunt un fan al seriilor lungi pentru că, în opinia mea, nu prea ai ce să scrii în serii mai mari de trei cărți dacă nu ești Richelle Mead, Rachel Caine sau Jennifer L. Armentrout.

Voi câte volume din această serie ați citit? Cum vi se par? Aștept cu interes părerile voastre în secțiunea comentarii. 😉

Serie: Night Huntress (Vânătoarea nocturnă)

Titlu: La jumătatea drumului spre mormânt

Titlu original: Halfway to the Grave

Autor: Jeaniene Frost

Editura: LEDA

Anul publicării: 2012

Nota: 4/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media