Colecția „Iubiri de Poveste”, colecție apărută de Editura Litera, conține în prezent un număr de 56 de volume, printre care se numără și trilogia Christinei Dodd, „Governess Brides”.
„Logodnă în înalta soceitate”, este al doilea volum al acestei serii în care, de data aceasta, protagonista este Pamela Lockhart, una din cele trei prietene decise să se realizeze în viață, înființând Distinsa Academie a Guvernantelor.
Dacă în primul volum al trilogiei, Pamela este un personaj secundar, chiar episodic, în acest volum lumina reflectoarelor cade cu totul pe ea și pe Lord Kerrich, un gentleman al epocii Victoriene, care de la moartea tatălui său și-a jurat că nu va iubi nici o femeie. Însă totul se schimbă când realizează că un eveniment stânjenitor din trecutul său îi marcase nu doar reputația și numele, ci și inima.
În urmă cu doispreceze ani față de acțiunea din prezent, tânărul Devon, viitorul Lord Kerrich, a vrut să surprindă o debutantă a societății londoneze în timp ce se schimba, însă în timp ce escalada zidul către camera tinerei, burlanul pe care stătea a cedat, lăsându-l pe tânăr în posteriorul gol în fața a tuturor invitaților familiei regale. Neaflându-se nici identitatea posesorului posteriorului, nici a tinerei care l-a ignorat toată seara și care l-a umilit în acel fel, Kerrich și-a continuat anii tinereții având o multitudine de amante care respectau un anumit tipar. Tiparul tinerei care l-a ignorat, tânăra Pamela.
După mai bine de un deceniu, cei doi sunt aduși din nou față în față, fără a se recunoaște forțați de împrejurări să lucreze împreună pentru a creea iluzia unui Devon integru și dedicat. Devon are nevoie de un orfan și o guvernantă imună la el, iar Pamela și Hannah aveau nevoie de bani pentru Academie, așa că deghizându-se într-o fată bătrână, Pamela merge la orfelinat de unde ia o copilă de 8 ani, iar dacă fetița nu ar fi fost atât de șireată, probabil că cei doi nu s-ar fi apropiat și nu ar fi regăsit unul în celălalt jumătatea lipsă.
Pornind într-o aventură contra cronometru, cei doi din doi străini, ajung să se urască, să se înțeleagă, iar în cele din urmă să sfârșească împreună.
Cartea a fost relaxantă și romantică, însă nu în modul siropos, pentru că protegoniștii sunt prea mândri pentru a recurge la astfel de metode de cucerire. Personajele au fost bine conturate, însă am fost puțin dezamăgită de personajele negative, felul în care au acționat lăsându-mi un gust amar. Nu știu de ce, dar cred că aceste personaje au fost de umplutură.
Personajele mele preferate au fost Lord Reynard (bunicul lui Devon) și micuța Elizabeth Hunt. Cei doi fac o echipă excepțională atunci când autoarea voia să ne amuze. Inteligența tinerei domnițe și felul jucăuș al Lordului au fost sarea și piperul atunci când lucrurile deveneau anoste.
Numai bună pentru o zi de toamnă, cartea se citește rapid și este pe înțelesul tuturor ^^
Titlu: Logodnă în înalta societate
Titlu original: Rules of Engagement
Autor: Christina Dodd
Editura: Alma - Grup Editorial Litera
Anul publicării: 2013
Nota: 4/5
Nu am citit nici o carte din această serie şi nici nu plănuiesc să o fac prea curând deoarece am multe cărţi în bibliotecă care aşteaptă să fie citite de mult timp. Totuşi, în vacanţa de vară îi voi da o şansă acestei serii.
Imi plac foarte mult cartile din aceasta colectie!! Aceasta serie nu am citit-o deocamdata, dar se afla pe lista mea. 😀
Da. este o colectie cu adevarat interesanta si eleganta.