Share on Social Media
Recenzie: Lună plină de Kelley Armstrong (Femei din Lumea de Dincolo #1)

În 2001 Kelley Armstrong a debutat cu „Lună Plină”, primul roman din seria „Femei din lumea de dincolo”.

Femei de Dincolo #1

Aceasta aduce în prim plan femei cu puteri supranaturale (vârcolaci, vrăjitoare, etc.), la noi apărând doar primele trei (două la Editura Tritonic și unul la Editura LEDA) din cele aproximativ zece volume.

Personajele autoarei, deși sunt personaje cu puteri paranormale, se integrează în lumea noastră de zi cu zi, evidențiindu-se totuși printr-un aspect fizic de invidiat. Ele merg la teatru, cinează în oraș, au o slujbă și de ce nu, în timpul liber merg în vacanță, însă printre picături, acestea au o viață „nocturnă” extrem de activă.

Elena este protagonista primelor două volume, iar lumea sa este împărțită în două: o jumătate tânjește după o viață normală, în timp ce cealaltă vrea să se integreze în Haită. Fiind urmărită de coșmarurile unei copilării petrecute prin orfelinate sau în diverse familii adoptive, Elena își dorește din tot sufletul căldura și iubirea unui cămin, care la o primă vedere par a-i fi refuzate.

Datorită groazei care o cuprinde atunci când își începe dureroasele Transformări, ea nu poate să vadă că deja are o familie în sânul Haitei, decât când membrii acesteia încep să fie vânați și uciși.

Căutând vinovații de aceste crime, plus altele din lumea oamenilor, Elena trebuie să-și reamintească să fie lup și că acea parte din ea este la fel de naturală ca și cea umană.

Personal, iubesc stilul autoarei deoarece a reușit să îmbine thriller-ul cu fanatsy-ul și genul Young Adult într-un roman captivant și misterios. Personajele sunt atât de bine conturate și independente, încât de multe ori am avut impresia că romanul a fost scris de mai multe persoane, fiecare asumându-și rolul unui personaj.

Nu cred că au existat personaje negative propriu zise pentru că toate păreau bune în felul lor ciudat și posesiv, exceptând, desigur, criminalii în serie și psihopații, aceștia fiind cu adevărat… nebuni, motiv pentru care pur și simplu l-am detestat pe LeBlanc, un criminal în serie și un proaspăt vârcolac.

Personajul meu preferat a fost Jeremy care pe lângă faptul că este Alfa-ul Haitei, acesta și-a asumat rolul de tată pentru Elena, orfana dornică de atenția și iubirea unui părinte, dar și pentru Clayton, un orfan sălbăticit care nu se ghidează decât după instinctele animalului din el.

Recomand cartea pentru că nu este voluminoasă și pentru că poate fi citită rapid, liniștind și amuzând sufletele melancolice prin intermediul relației Clay – Elena care pur și simplu nu pot rezita cinci minute fără să se certe ca doi copilași de cinci ani.

Titlu: Lună plină

Titlu original: Bitten

Autor: Kelley Armstrong

Editura: Tritonic

Anul publicării: 2009

D&E2

Nota: 4,5/5

5 thoughts on “Recenzie: Lună plină de Kelley Armstrong (Femei din Lumea de Dincolo #1)

  1. Mi-as fi dorit ca editura Leda sa continuie seria. Nu stiu daca stii dar este si serial ( Bitten) care la fel, a fost anulat. Am plans asa mult dupa el si cand vreau il revad de mii de ori. Serialul e superb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media