Share on Social Media
Recenzie: Lupta de L. J. Smith (Jurnalele Vampirilor #2)

Cu toții o să spuneți că mă mișc destul de greu cu această serie ridicol de ușor de citit sau trasă de păr (deși eu nu cred deloc că e trasă de păr), dar nu este adevărat. Am terminat de mult acest volum al seriei „Jurnalele Vampirilor”, însă pur și simplu nu am avut timp să scriu recenzia, pentru că mereu mă luam cu altceva și uitam.

Acum regret că am făcut acest lucru pentru că, practic, am uitat tot ce voiam să vă spun duminică, ziua în care am terminat-o. Dar aș putea să încerc, poate reușesc să scriu ceva corect și coerent.

Bun, acum știm că Stefan nu este criminalul din Feel's Church, ci Damon, fratele lui mai mare și extrem de arogant. Și totuși cum am putea dovedi acest lucru acum când Caroline a pus mâna pe jurnalul Elenei, în care Prințesa Zăpezii a scris numai lucruri misterioase despre Stefan, cum ar fi îi este teamă că aș putea să îi aflu secretul !?

Practic, toată acțiunea volumului se îndreaptă spre un singur lucru: recuperarea jurnalului pierdut, chiar dacă asta înseamnă că Elena trebuie să facă un pact cu Damon Salvatore, criminalul dat în urmărire generală de către gașca veselă.

Deci, Caroline este o scorpie îngâmfată care obține orice își dorește,  iar Elena vrea să împiedice ca Stefan să fie alungat și acuzat pe nedrept, chiar și cu prețul ca ea să se dea în spectacol de Ziua Orașului.

În fine... ideea e că „diabolica” de Caroline, vrea să-i citească jurnalul Elenei în public și că protagonista împreună cu Meredith, Bonnie și Stefan încearcă să îl recupereze, iar cel care face toată treaba, în realitate, este Damon, iar Caroline se face de cacao în timpul festivității. Iar în ultimele pagini, Elena ei bine... moare și revine ca vampir. (rolling my eyes)

Aș putea să scriu 100 de ani despre argumente pro și contra ideii autoarei (sau poate a agentului autoarei???), însă m-aș lega inevitabil de serial și nu vreau să fac asta pentru că serialul nu seamănă aproape deloc cu cartea.

Acestui volum i-am dat 5 steluțe din 5 pentru că... ei bine pentru că pur și simplu îmi place. Nu știu nici eu de ce am făcut acest lucru, dar asta este viața. Se mai întâmplă și lucruri inexplicabile.

Titlu: Lupta

Titlu original: The Struggle

Autor: L. J. Smith

Editura: LEDA

Anul publicării: 2010

Nota: 5/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media