Share on Social Media
Recenzie: Magie de doi bani de Kelley Armstrong (Femei din lumea de dincolo #3)

Sunt perfect de acord cu faptul că noile publicații ale Grupului Editorial Corint LEDA Edge ne-au furat mințile prin farmece, magie și multe povești fantastice ale genului YA, însă eu am o mică atracție și pentru seriile cu povești mai vechi care au fost sau nu publicate integral.

Femei din lumea de dincolo #3

Printre aceste serii se numără și seria „Femei din lumea de dincolo” semnată de Kelley Armstrong. Primele două volume ale seriei, „Lună Plină” și „A Doua Lună Plină”, au fost publicate de Editura Tritonic al treilea volum fiind publicat de Editura Corint sub marca Grupului Editorial LEDA.

Îmi place această serie foarte mult și sunt tristă că nu este publicată integral la noi pentru că eu o consider unică.

În primul rând, acțiunea acesteia este extrem de diversificată având mai multe personaje principale, toate femei neobișnuite, din toate rasele supranaturalului. Colecția debutează la începutul anilor 2000 cu povestea singurei femei vârcolac din lume Elena Michaels care în primele două volume are parte de o serie de aventuri neobișnuite și continuă cu prezenta carte având-o ca protagonistă pe mica vrăjitoare Paige Winterbourne.

Paige apare pentru prima dată în al doilea volum al seriei ca membru al Consiliului Supranaturalilor, fiind și unul din personajele cheie ale salvării Elenei din fortăreața unde era ținută prizonieră. Simultan cu Paige, în același volum, apare al doilea protagonist al acțiunii din „Magie de doi bani, Savannah, o vrăjitoare născută din mamă vrăjitoare și tată cabală.

Acțiunea celui de-al treilea volum al seriei este însăși povestea de viață a celor două vrăjitoare în care autoarea ne povestește, prin intermediul unor personaje extrem de complexe, calitățile și defectele fetelor. Deși este o diferență de cel puțin 10 ani între cele două, ambele a trebuit să se maturizeze mai repede decât era necesar, lucru care le aseamănă extrem de mult și care adesea duce la conflicte destul de mari între acestea.

Personal, îmi place extrem de mult lumea armstrongniană pentru că autoarea a creat-o și a adaptat-o cu prezentul nostru. Printre noi, aceasta a plasat cu măiestrie personaje fantastice, putând astfel să scrie mai multe povești în paralel. Având ca bază seria „Femei din lumea de dincolo, Kelley Armstrong a făcut furori acum câțiva ani cu seria Forțele Răului Absolut publicată tot la LEDA.

Spre deosebire de această serie, care este destinată tinerilor cu vârsta de la 16- 18 ani în sus, trilogia „Forțele răului absolut destinată adolescenților. În mare, povestea și background-ul sunt aceleași, având același tip de personaje paranormale, însă fiecare serie este scrisă pe înțelesul oricărei categorii de cititori în parte.

Romanul se citește ușor și are un punct forte extrem de important: se poate citi individual chiar dacă primele două volume nu au fost citite în prealabil. Este un roman voluminos ediție hardcover, perfect de citit într-un weekend.

Titlu: Magie de doi bani

Titlu original: Dime Store Magic

Autor: Kelley Armstrong

Editura: LEDA

Anul publicării: 2012

D&E2

Nota: 4/5

1 thought on “Recenzie: Magie de doi bani de Kelley Armstrong (Femei din lumea de dincolo #3)

  1. Paige o stiu din serialul Bitten. Am vazut cat de cat povestea si imi place de ea ca personaj cat despre actrita e foarte frumoasa. In serial ea se iubeste cu Nick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media