Share on Social Media
Recenzie: Majoretele de Kara Thomas

Dacă sunteți fani ai Sarei Shepard cu siguranță nu ar trebui să ratați acest roman ce are în centrul acțiunii o adolescentă decisă să-și arunce pe fereastră viața ei perfectă.

Monica Rayburn este o elevă de liceu care poartă stigmatul „ea este sora majoretei care s-a sinucis acum 5 ani”. Povara de a fi cunoscută în felul acesta de către locuitorii din Sunnybrook este copleșitoare pentru adolescenta de 16 ani.

Cartea începe incredibil de alert dezvăluindu-ne încă din primele pagini unul din cele mai incredibile secrete pe care o adolescentă le poate avea. La începutul anului școlar, Monica a avortat. Copilul nu era al fostului său iubit, Matt, ci al unui bărbat cu mult mai mare decât ea, care ulterior se dovedește a fi noul profesor de sport al liceului din Sunnybrook.

În timpul unei crize de durere, Monica este disperată să găsească niște medicamente mai puternice decât calmantele prescrise de către doctorul său, așa că într-un moment de slăbiciune începe să cotrobăie în biroul tătălui său vitreg, Tom, după o pastilă de Vicodin. Ceea ce a găsit, ascuns, pe fundul unui sertar încuiat, declanșează o serie de evenimente în lanț și o anchetă a adolescentei în speranța că va afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu adevărat în ziua în care sora ei mai mare, Jennifer, a murit.

Pornind de la câteva indicii găsite în biroul lui Tom, Monica se aventurează, mai întâi online și apoi offline să caute indicii despre viețile personale ale majoretelor care au murit în urmă cu cinci ani.

Două majorete au murit într-un accindent de mașină, alte două au fost ucise cu brutalitate într-o noapte când erau singure acasă, iar a cincea s-a sinucis. Monica refuză să creadă că adevărul este cel spus de poliție când cazul a fost închis pentru că, deși era mică, ea le știa pe toate cele cinci fete. Erau prietene. Nu avea cum ca morțile lor să fie întâmplătoare.

Pronind de la premiza că este imposibil ca sora ei să se fi sinucis, protagonista se aruncă înapoi în timp încercând să refacă ultimele zile din viața fetelor, iar ceea ce va descoperi va fi șocant nu doar pentru ea, ci și pentru cititor.

Am găsit această lectură, pe lângă antrenantă, foarte captivantă. Mi-a plăcut că în ciuda curajului dovedit de personajul principal, acesta a rămas fragil și dezorientat psihologic. Să nu uităm că Monica a luat încă de la începutul cărții niște decizii cu care nu orice adolescent se confruntă, iar secretele sale sunt mai grele decât niște pietre de moară pe care trebuie să le poarte zilnic pentru tot restul vieții.

Mi-a plăcut, de asemenea, și atmosfera de orășel mic, tipic americănesc, unde se desfășoară acțiunea. Sunnybrook este un oraș la intrarea căruia, te aștepți să găsești o plăcuță pe care să scrie „bine ați venit în Sunnybrook, un oraș în care nimic notabil nu se întâmplă niciodată”, dar care în același timp este gazda unor morți înfiorătoare care-ți fac pielea de găină. Acesta a fost unul din multele aspecte ce a oferit cărții o alură de mister care atrage cititorul în mijlocul acțiunii îndemându-l să refacă împreună cu Monica pașii majoretelor spre morțile lor iminente.

Personaje misterioase, atitudini suspecte și prietenii care se leagă și se destramă când nu te aștepți sunt piesele de puzzle care creează o combinație reușită între un thriller și un roman young adult ce nu trebuie să lipsească din biblioteca pasionaților de aceste genuri literare.

Titlu: Majoretele

Titlu original: The Cheerleaders

Autor: Kara Thomas

Editura: LEDA Edge

Anul publicării: 2019

Nota: 5/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media