Share on Social Media
Recenzie: Opal de Jennifer L. Armentrout (Lux #3)
Lux #3

Nu este un secret că am făcut o pasiune pentru această serie încă de când am descoperit primul volum al său. Sunt perfect conștientă că este o serie ce poate fi încadrată cu ușurință în categoria romanelor de duzină sau fantasy pentru adolescenți precum binecunoscutele serii „Amurg de Stephenie Meyer sau „Jurnalele Vampirilor de L. J. Smith.

Am zis că am depășit pragul adolescenței și că am să încerc să mă orientez către romane și serii mai realiste, mai mature, însă aparent, o parte a sufletului meu a rămas adolescentă motiv pentru care așteaptă cu nerăbdare următoarea întâlnire cu Daemon Black. Practic sunt puțin cam obsedată de povestea lui și a lui Katy de cum evoluează lucrurile, relațiile și mai ales el ca individ/persoană/creatură extraterestră.

Vă mărturisesc că sunt fascinată de atitudinea lui protectivă față de familie și persoana iubită, deși uneori cea din urmă face destule greșeli cât să câștige o călătorie moca în Lumea de Apoi. Este adevărat că toate minciunile pe care le spune Katy sunt pentru a-și proteja prietenii și familia. Înțeleg perfect acest lucru, însă sunt anumite linii ce nu trebuie depășite și pe care, uneori le trece fără să se gândească de două ori.

Să luăm ca exemplu relația ei cu Blake din volumul anterior. Era ca un film de groază, toți îi spuneau să nu se ducă acolo, să nu facă aia pentru că are să se ardă, însă fix acolo s-a îndreptat cu capul înainte dornică să se sacrifice pentru binele celor din jur. Este destul de penibilă atitudinea ei și dorința de a se face plăcută de cei din jur (oameni și extratereștri) sau pur și simplu o are în sânge. Dar ce pot să fac eu? Blake este un personaj negativ care își vede doar interesul în toată această poveste și nu pare să îi pese de cineva cu excepția lui și a prietenului său, deci practic este unul din personajele esențiale poveștii.

Plot-ul acestui volum se învârte în jurul fratelui lui Daemon, Dawson care s-a întors acasă, dar este deprimat de lipsa jumătății sale, Beth. Este destul de trist și tragic faptul că cei doi, deși se iubesc, sunt sortiți să fie mai mereu despărțiți, motiv pentru care Katy se decide să schimbe ceva în această privință. Mai cu un șantaj, mai cu o dorință prea puternică de a se simți normală, Katy se aventurează în sediul Daedalus-ului pentru a-și salva viitoarea cumnată.

Sfârșitul prezentei aventuri este tragic, dar nu prin prisma evenimentelor (este un clișeu), ci prin talentul autoarei de a descrie trăirile și decorul în care s-a desfășurat acțiunea.

Am citit cu sufletul la gură ultimile rânduri udate cu lacrimile mele, ale lui Daemon și ale lui Katy, iar acum sunt extrem de curioasă să văd ce se va întâmpla în următorul volum. Ce are să facă Daemon în continuare? Oare atitudinea de gheață a lui Dee față de Katy se va topi?  Și cum va reacționa Dawson față de sacrificiul pe care l-a făcut Katy pentru a reîntregi famlia Black?

Sunt întrebări al căror răspuns îl vom afla curând, căci Grupul Editorial Corint, LEDA Edge deja este pus pe fapte mari și în curând va lansa al patrulea volum al seriei, „Origini”.

Titlu: Opal

Titlu original: Opal

Autor: Jennifer L. Armentrout

Editura: LEDA

Anul publicării: 2015

Nota: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media