Share on Social Media
Recenzie: Perfecționistele de Sara Shepard (Micuțele mincinoase: Perfecționistele #1)

Sara Shepard este cunoscută pentru seriile „Micuțele mincinoase” și „Jocul minciunii”, ambele fiind publicate de Grupul Editorial Corint. Ele se remarcă în rândul adolescenților prin înclinarea autoarei spre mistere de neelucidat și sublinierea faptului că toată lumea are probleme doar că unele persoane știu să mintă mai bine decât altele.

„Perfecționistele” este o carte a secretelor, cu o serie de crime misterioase și aparent perfecte, doar că avem alte mincinoase.

Ava, Caitlin, Mackenzie, Julie și Parker sunt cinci adolescente care studiază la același liceu cu studenți perfecționiști, dar cu secrete întunecate. Dacă vreunul dintre acești adolescenți face un pas greșit, unul din oribilele sale secrete va fi dezvăluit lumii de Nolan Hotchkiss și întreaga sa reputație perfectă va fi pătată și de nereparat.

Nolan este fermecător. Este un elev în preajma căruia oricine își dorește să fie, un „distins” membru al celor mai importante cluburi de studenți din liceu, dar și un mare mitocan. Se pare că banii părinților și faima l-au făcut posesorul secretelor colegilor săi. Dacă cineva îndrăznește să nu facă ceea ce vrea Nolan, va avea parte de o exilare socială etrem de umilitoare.

Aparent, cele cinci protagoniste nu au nimic în comun cu excepția faptului că sunt colege la același liceu. Când profesorul de artă cinematografică, domnul Granger, le pune în aceeași echipă să dezbată filmul „Zece negri mititei”, ele descoperă că au mai multe lucruri în comun decât credeau. Toate cinci îl urăsc pe Nolan.

La o petrecere organizată la conacul Hotchkiss fetele plănuiesc să-i facă o farsă tiranului liceului, numai că cineva știe ceva mai mult decât fetele credeau, iar acel cineva îl ucide pe Nolan și face în așa fel încât ele să pară vinovate.

Nu există o prietenie mai strânsă decât cea legată de moartea cuiva. O moarte de care pari că ești vinovat.

Încă din timpul liceului am găsit cărțile Sarei Shepard ca fiind lecturile mele vinovate. Pasionată fiind de romanele polițiste și thrillere, dar și de cărțile pentru adolescenți, nu aveam cum să nu fiu atrasă de misterele din cărțile acestei autoare. Adolescenți cu reputație implecabilă construită pe o bază de minciuni, crime de nerezolvat, dispariții misterioase și intrigi pline de suspans, toate scrise pe înțelesul tuturor, sunt semnătura autoarei în literatura contemporană pentru tineret.

Ori de câte ori am avut ocazia să-i citesc una din cărți, am făcut-o pe nerăsuflate încercând să-mi dau seama cine este făptașul. Care este secretul despre care toată lumea pare să știe câte ceva?

Însă ca de fiecare dată, răspunsul îmi scapă printre degete pentru că un autoarea nu se mulțumește aproape niciodată cu o singură carte. Pentru toată complexitatea acțiunii este nevoie de o întreagă serie de care cu greu te poți desprinde.

Serie: The Perfectionists (Micuțele mincinoase: Perfecționistele)

Titlu: Perfecționistele

Titlu original: Perfectionists

Autor: Sara Shepard

Anul publicării: 2019

Editura: LEDA Edge

Nota: 5/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media