Share on Social Media
Recenzie: Rămâi veșnic vrăjitoare de Carolyn MacCullough (Când ești vrăjitoare #2)

Când ești vrăjitoare… rămâi veșnic vrăjitoare. Cam acesta este mesajul pe care Carolyn MacCullough vrea să ni-l transmită prin cele două romane ale sale.

Ramai vesnic vrajitoare

Tamsin Greene este o tânără născută într-o familie de vrăjitori care au reușit să se adapteze lumii moderne, fără a-și pierde identitatea. Fiecare membru al acestei familii are un Talent, însă Tamsin nu, sau cel puțin așa a crezut ea.

Nu este ciudat cum în cărți și filme personajul cel „normal” se dovedește a fi cel „anormal”? Cel special?

Așa este și Tamsin. Ea are un Talent special. Ea poate să își însușească pentru o scurtă perioadă Talentele altor vrăjitori dacă sunt folosite asupra ei de trei ori.

Acum, în această nouă carte, protagonista trebuie să-și salveze familia atât din trecut, cât și din prezent. Ea Călătorește în timp pentru a se lupta cu familia Knight, însă acolo lucrurile nu se petrec așa cum Tamsin a plănuit. Într-o lume în care nimic nu este ceea ce pare, micuța vrăjitoare trebuie să sacrifice totul pentru a supraviețui și a-și salva familia și persoana iubită, lucru care pe mine m-a impresionat.

La început credeam că acest personaj avea să fie unul superficial, dornic să-și exploreze puterile la maxim, însă ea se pune pe locul al doilea, dorința de a-și ține familia vie și nevătămată fiind mai puternică. Probabil că acesta a fost elementul „cheie” care m-a determinat să o plac atât de mult pe ea și nu pe Gabriel, care din păcate a avut un rol secundar de data aceasta.

Unul din personajele care mi-au rămas la fel de antipatice ca și până acum este Rowena, sora cea mare și perfectă a lui Tamsin. Parcă este prea perfectă. Prea bine informată cu tot ceea ce se petrece. Prea fără cusur. Nu mi-a plăcut și de multe ori îmi doream ca cineva să o pocnească în cap.

În concluzie, „Rămâi veșnic vrăjitoare” este o lectură relaxantă și scrisă într-un limbaj pe înțelesul tuturor categoriilor de cititori. Nu regret că m-am lăsat convinsă de recenziile citite și de recomandările Veronicăi și chiar mă bucur că printre picături am avut ocazia să evadez într-o lume simplă și puțin diferită de lumea reală.

Titlu: Rămâi veșnic vrăjitoare

Titlu original: Always a Witch

Autor: Carolyn MacCullough

Editura: LEDA

Anul publicării: 2014

Nota: 3/5

D&E2

6 thoughts on “Recenzie: Rămâi veșnic vrăjitoare de Carolyn MacCullough (Când ești vrăjitoare #2)

  1. O prietenă a citit primul volum şi mi l-a recomandat şi mie. Dar cum eu nu am timp de citit în perioada aceasta e clar că volumul a rămas necitit. Totuşi, coperţile celor două volume mi se par foarte interesante şi plăcute.

  2. Ma bucur ca te-am convins sa citesti cele doua volume ^^ Mi-a placut seria, dar nu am fost foarte incantata de finalul acesteia. Pur si simplu cred ca Tamsin merita ceva mai mult :-??

  3. N-am citit inca seria. Trebuie sa fac mai intai rost de primul volum si, apoi, pot sa ma apuc linistita de ea. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media