Share on Social Media
Recenzie: Revertis de Laura Nureldin

Pentru mine Laura Nureldin dintr-o călătoare în timp, extrem de haioasă și excentrică, s-a transformat rapid într-un îmblânzitor de vampiri.

„Revertis” este cel mai tânăr „copil” al său cu personaje foarte, foarte bătrâne, dar care are cea mai interesantă, simplă și frumoasă poveste cu vampiri pe care am citit-o până acum. Spun asta pentru că deși cartea cuprinde anumite elemente pe care le regăsim la L. J. Smith sau Stephanie Meyer, acest roman aduce și elemente noi, mult mai bine detaliate în literatura cu colți.

Povestea începe acum patru secole, când o tânără născută într-o familie burgheză din Callais, Beatrice, se îndrăgostește de misteriosul și secretosul Victor. Relația lor este precum cea a lui Romeo cu Julietta până în ziua în care Beatrice descoperă că iubitul său se hrănea cu cea mai bună prietenă a ei.

Înspăimântată de acest adevăr, fata se sinucide aruncându-se de pe o stâncă. Cred că acesta ar fi fost un final tragic și extrem de original pentru o poveste de iubire, însă Jerome de Villiers a reușit să o salveze pe frumoasa blondă, iar astăzi îi revedem pe cei doi formând un cuplu în spuma societății New York-ului actual.

Ca și în cărțile precedente, firul poveștii este foarte ușor de urmărit, dar și alert. Victor se învinovățește de moartea iubitei sale așa că o caută disperat de-a lungul timpului pentru a-i vorbi și eventual a-și cere scuze. Beatrice, însă, refuză să-l întâlnească de teamă să nu îi facă rău deoarece a ales moartea în locul lui.

Ador că autoarea a reușit să îmbine atât de armonios prezentul cu trecutul, fără să fie nevoie să ne chinuim neuronii pentru a înțelege cum s-a ajuns în punctul în care aflăm că Victor nu are nevoie de Piatra Lunii pentru a supraviețui luminii Soarelui.

Personajele Laurei întotdeauna au fost deschise către public și deși sunt extrem de misterioase sunt prietenoase cu cititorul, lăsându-l de cele mai multe ori să le afle secretele și să le urmeze peste tot precum un vechi prieten. De aceea mi-a fost extrem de ușor să-mi fie dragi toate și să îmi facă plăcere să le cunosc individual.

Această deschidere către public și lipsa de secrete, cred că fac cititorul să se îndrăgostească până și de antagoniști și cumva să le pară rău de ei. Cum este Aleppa de pildă. Această femeie a fost păcălită, înșelată și trădată de atâtea ori de-a lungul timpului încât nu a știut să aprecieze binecuvântarea pe care a primit-o în ziua în care i s-au născut cei doi copii. Aceste dezamazgiri au îndepărtat-o de tot ceea ce a iubit și au călăuzit-o pe drumul răzbunării și al pierzaniei.

Iubiri nemuritoare, vrăjitoare bune și rele, vampiri prietenoși și întunecați sunt doar câteva din elementele care au făcut ca această carte să fie o evadare binemeritată din cotidian. Iar finalul deschis al cărții nu te poate îndemna decât să visezi la o continuare cel puțin la fel de energică precum acest început de nesfârșit.

Serie: Revertis

Titlu: Revertis

Autor: Laura Nureldin

Editura: Herg Benet

Anul publicării: 2018

Nota: 5/5

Duca

2 thoughts on “Recenzie: Revertis de Laura Nureldin

  1. Inițial, am fost reticentă la ideea unui nou roman cu vampiri, însă descrierea sună chiar bine, iar modul în care ai descris succint evenimentele m-a convins să îi dau o șansă.
    Mulțumesc pentru recomandare. 😘

    1. [SPOILER ALERT]

      Să știi că în „Revertis” vei găsi multe asemănări cu „Jurnalele Vampirilor”, însă Laura a fost mult mai succintă în detalii, prezentând anumite aspecte ale lumii vampirice pe înțelesul oricărui cititor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media