Share on Social Media
Recenzie: Anotimpul vrăjitoarei de Sarah Rees Brennan (Sabrina: Între lumină și întuneric #1)

Este foarte important să știi cine ești cu adevărat pentru că doar atunci ai capacitatea să-ți înțelegi mai bine dorințele inimii.

Sabrina Spellman este o tânără obișnuită cu abilități și o familie cel puțin neobișnuite. Înainte de toate, adolescenta este orfană de părinți, iar acum locuiește împreună cu mătușile paterne Zelda și Hilda într-o casă impresionantă la granița orașului Greendale cu pădurea ce-l mărginește.

Încă de la început am fost fascinată de familia Sabrinei și nu doar pentru că este magică. Cele două mătuși ale adolescentei sunt niște vrăjitoare iscusite, dar una este opusul celeilalte. Dacă le luăm separat vom regăsi în Hilda o femeie blândă, afectuoasă și foarte umană dat fiind iubirea ei nemăsurată pentru Lordul Întunericului, iar în Zelda putem vedea profesoara aceea care ne înspăimânta coșmarurile în copilărie. Este severă, lipsită de empatie și cât se poate de... diabolică, dar un lucru este de necontestat atât în privința ei, cât și a surorii sale: o iubesc necondiționat pe Sabrina și-i vor binele și fericirea.

Un personaj exotic, misterios care m-a intrigat foarte mult este verișorul Sabrinei, Ambrose. El a fost pedepsit de consiliul vrăjitoresc și este ținut prizonier împotriva voinței sale în propria-i locuință. Cred că puzzelul pe care acest personaj îl reprezintă, m-a motivat să devorez cartea într-o singură noapte. Pur și simplu voiam să știu ce fapte oribile a putut comite astfel încât să fie exilat în casa lui pentru atât de mult timp.

Mi-a plăcut lectura acestei cărți pentru că este despre o Sabrina fără companionul ei magic, Salem (dacă nu mă înșel). Înainte de botezul ei întunecat din 31 octombrie, Sabrina încă aparține lumii muritoare. Cei mai buni prieteni ai săi sunt oameni simpli, fără altă magie la îndemână decât primii fiori ai dragostei și o prietenie veche de când erau copii.

Susie, Roz și Harvey sunt niște tineri obișnuiți cu o prietenă magică, iar ei nu știu acest lucru. Faptul că nu cunosc acest detaliu despre cea mai bună prietenă a lor, face ca totul să fie mai interesant. Nu pot intui cum vor reacționa când sau dacă vor afla că în casa Spellman se ascunde mai mult decât o companie de servicii funerare, dar sunt sigură că și ei au secretele lor.

Cartea este structurată într-un mod original fiind scrisă atât la persoana întâi (din perspectiva Sabrinei), cât și la persoana a treia (din perspectiva unei entități necunoscute) ce ne povestește ce se întâmplă în lume atunci când protagonista nu este în centrul acțiunii. În capitolele scrise pe pagini negre și intitulate semnificativ „Ce se întâmplă în întuneric...” am descoperit un fragment din, câteva, secrete despre Susie, dar și din viața familiei lui Harvey. Sper ca în următorul volum, autoarea se va îndura să ne lase să aflăm măcar puțin din aceste mistere și să le îngăduie mai mult prietenilor Sabrinei să stea cu noi.

Seria: Sabrina: Între lumină și întuneric (The Chilling Adventures of Sabrina)

Titlu: Anotimpul vrăjitoarei

Titlu original: Season of the Witch

Autor: Sarah Rees Brennan

Editura: LEDA Edge

Anul publicării: 2020

Nota: 2/5

Duca

2 thoughts on “Recenzie: Anotimpul vrăjitoarei de Sarah Rees Brennan (Sabrina: Între lumină și întuneric #1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media