Share on Social Media
Recenzie serial: Agent Carter

Acum o lună am luat decizia ca în fiecare duminică să încerc să mă relaxez cu un film din franciza Marvel, însă se pare că planurile mele au fost date peste cap de un factor neașteptat: serialele. Următoarea treaptă pe scara proiectului meu, de a mă pune la curent cu aceste ecranizări, este reprezentată de inserarea serialelor între filme cum este și Agent Carter.

Margaret Elizabeth Carter (Hayley Atwell), cunoscută și ca Agentul Peggy Carter încă din Căpitanul America, primul Răzbunător este o tânără din Hampstead, Anglia. Înainte de a primi vestea morții fratelui său, Michael, Peggy era o fată a anilor '40 ca oricare alta. Visa să se căsătorească, să întemeieze o familie și să ducă un trai liniștit, însă această tragedie îi deschide ochii și astfel decide să se înroleze ca agent secret pentru S.O.E (Special Operation Executive). Contribuțiile patriotice și detalii despre marea ei iubire, Steve Rogers, sunt subliniate extrem de bine și detaliat în filmul menționat puțin mai sus.

Ceea ce se întâmplă cu sentimentele ei după prăbușirea Căpitanului în ocean, este explicat în acest serial. Acesta este începutul și totodată povestea esențială dar și revelatoare pentru cea are să urmeze în anii 2000. Totul începe la jumătate de an după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, când Howard Stark este acuzat pe nedrept că ar vinde arme dușmanilor Statelor Unite. Încolțit din toate părțile, playboy-ul apelează la Peggy pentru a lucra împreună în restabilirea reputației (și așa îndoielnică) a acestuia. Cu toate că Dominic Cooper interpretează un personaj esențial în serial, Howard este o apariție episodică, de cele mai multe ori fiind doar un nume, în lumina reflectoarelor fiind loialul majordom al familiei Stark, Edwin Jarvis (James D'Arcy) care luptă cot la cot cu „feblețea Căpitanului” în restabilirea ordinii.

Sunt extrem de încântată că l-am vizionat și regret nespus că după două sezoane (18 episoade) a fost întrerupt doar pentru că a avut rating-ul mai mic decât serialului Agents of S.H.I.E.L.D.

În ciuda acestui fapt, consider totuși că serialul este perfect chiar și așa cum este pentru că ne reamintește de importanța puterii și curajului unei femei care reușește să obțină rezultate fantastice într-o epocă în care singurul rol al doamnelor era să facă și să crească copii, să meargă la salon, cumpărături și să întrețină casa. Acest lucru a avut un impact pozitiv asupra mea și îl recomand ca „easy view” oricărei cititoare pentru că anumite tips & tricks de acolo pot fi preluate și în prezentul nostru în care începem să ne pierdem identitatea.

Cele două sezoane sunt definitorii și simbolice pentru Peggy pentru că în primul învață să trăiască fără Căpitan și să se împace cu ideea că nu poate controla sau salva totul, în timp ce în al doilea sezon aceasta reușește să treacă peste trecutul său trist. Acțiunea este împărțită „strategic”, aș putea spune, pentru că în primele 8 episoade dușmanii sunt oameni obișnuiți cu minți neobișnuite, în timp ce în ultimele prezența extraterestră începe să-și facă simțită prezența pe Pământ sub forma Materiei Zero.

Cu toate acestea, am câteva mici dezamăgriri de anumite desincronizări ale poveștii, dar care nu sunt atât de importante. Una dintre ele, și cred că cea mai mare, este că nu s-a făcut o legătură între acțiunea serialului și acel one-shot  al eroinei noastre din 2013 unde este menționată formarea S.H.I.E.L.D. - ului ca și organizație protectoare a omenirii.

Recomand acest serial nu doar pentru că se bazează foarte mult pe ideea feminismului, dar și pentru replicile amuzante dintre Jarvis și Peggy, întorsăturile de situație și a îmbinării perfecte a realului cu irealul.

Titlu: Agent Carter

Distribuția: Hayley Atwell (Peggy), James D'Arcy (Domnul Jarvis), Dominic Cooper (Howard Stark), Enver Gjokaj (Agent Daniel Sousa)

Perioada difuzării: (2013) 2015 - 2016

Nota: 4 / 5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media