Share on Social Media
Recenzie serial: Sungkyunkwan Scandal

„Sungkyunkwan Scandal” este un serial corean cu tematică istorică de pe vremea regilor, reginelor și curtezanelor, când femeilor le era refuzat dreptul la învățătură sau studii superioare. Însă în această lume a restricțiilor, o tânără înflorește din punct de vedere intelectual.

SungKyunKwan Scandal

Kim Yon Hee este o tânără ambițioasă și talentată la literatură, dar care s-a născut într-o epocă ce o respinge. După moartea tatălui său, fata preia identitatea fratelui său mai mare, Kim Yon Shik și își găsește un loc de muncă la librăria din sat unde își câștigă traiul copiind manuscrise, romane sau rezolvând subiectele pentru examene.

Într-o zi, șeful său îi propune să dea un examen în locul unui băiat bogat dar cu un IQ scăzut în schimbul unei sume mari. Fiind prima dată când făcea așa ceva și din cauza emoțiilor, Kim Yon Hee, acum Kim Yon Shik, încurcă studentul care o plătise să îi țină locul cu Lee Sun Joon.

Fiind singurul fiu al Primului Ministru, Lee Sun Joon, este un tânăr ambițios, dar extrem de corect și strict, motiv pentru care o denunță pe protagonistă, iar mai apoi o obligă să dea examenul de admitere la Academia Sungkyunkwan, academie la care studiază doar bărbații. Fiind pusă într-o postură incomodă și obligată să împartă dormitorul cu doi băieți, dintre care unul este însuși Lee Sun Joon, Kim Yon Hee trebuie să fie extrem de atentă la atitudinea pe care o are și cum se comportă fără a stârni suspiciuni. Dar când Moon Jae Shin, fiul Ministrului Justiției, află adevărul despre ea și ajunge să îi protejeze identitatea cu orice preț, o pune adesea în pericol.

Moon Jae Shin (personajul meu preferat) este un bad boy, repetent la școală, dar în timpul liber face pe Robin Hood de Coreea, furând de la bogați, dând la săraci și protejând visul regelui, acela de a creea o nouă capitală unde nu există diferențe de rang.

După cum știți, în fiecare școală, fie că este din prezent sau trecut, există un filfizon. Un playboy mereu la modă, pervers care știe toate bârfele și cu un talent înnăscut de a evita munca fizică, Gu Yong Ha, bănuiește că Kim Yon Shik nu este bărbat, ci o fată încă din primul episod când se întâlnesc la librărie. Astfel, apropiindu-se de el pentru a-l deconspira (la început), Gu Yong Ha sfârșește prin a se împrieteni cu Kim Yon Hee, Lee Sun Joon și Moon Jae Shin.

Împreună, cei patru devin cei mai buni prieteni, dar și cei mai doriți bărbați de fetele ginsaeng (echivalentul geishelor din Japonia). Însă Kim Yon Shik nu are ochi decât pentru Lee Sun Joon. Fără să vrea Lee Sun Joon se apropie mai mult decât ar trebui de micuțul Daemul, motiv pentru care începe să se îndoiască de el însuși crezând că îi plac bărbații. Cu sentimentele înăbușite și într-o continuă luptă cu sinele, cvartetul trebuie să treacă prin o mulțime de încercări care îi unesc, dar îi și pot îndepărta dacă nu sunt atenți la detalii.

Mi-a plăcut foarte mult serialul acesta și nu doar prin realismul de care a dat dovadă, dar și prin faptul că între băieți și fete nu există chiar atât de multe diferențe atunci când vine vorba de comportament. Urmărindu-l, am râs, am plâns și am stat cu sufletul la gură așteptând ce are să-mi ofere următorul episod.

Titlu: Sungkyunkwan Scandal

Anul difuzare: 2010

Distribuție: Park Min Young (Kim Yoon Hee), Park Yoochun  (Lee Sun Joon), Yoo Ah In (Moon Jae Shin), Song Joong Ki (Gu Yong Ha)

Notă: 5/5

http://www.youtube.com/watch?v=G0FLbUt3taQ

D&E2

8 thoughts on “Recenzie serial: Sungkyunkwan Scandal

  1. Vaaaai, ce ma bucur ca mai vad si pe altcineva in limba dupa serialele coreene!! 😀 Merita toata atentia noastra, desi foarte putini stiu asta… Daca ti-a placut asta, atunci iti recomand si Rooftop Prince sau Gu Family Book. Eu sunt un fel de enciclopedie ambulanta a serialelor asiatice, asa ca-ti mai pot recomanda si altele, daca vrei. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media