Share on Social Media
Recenzie: Sfidarea de Suzanne Collins (Jocurile Foamei #2)

Katniss și Peeta sunt câștigătorii celei de-a 74-a Ediții a Jocurilor Foamei! Dragilor felicitări! Sper că sunteți gata să... muriți!

Jocurile Foamei #2

Cam acesta este premiul dragilor noștri câștigători ai Districtului 12 din Panem în cea mai sângeroasă și oribilă emisiune live transmisă vreodată. Nu pot să spun că mă așteptam ca viața celor doi să devină brusc mai ușoară și mai frumoasă, mai ales după ce au tulburat apele atât de rău la Jocurile Foamei sfidând până în ultima secundă Capitoliul, dar categoric nu mă așteptam să fie aruncați din nou în arenă.

Cea de-a 75-a Ediție a Jocurilor este specială, deoarece odată la 25 de ani are loc Jubileul Pacificării, iar anul acesta toți concurenții care au câștigat vreodată vor fi din nou puși să lupte în arenă. De ce? Pentru că Președintele vrea să demonstreze că el deține controlul asupra tuturor lucrurilor și persoanelor din Panem. Pentru că pur și simplu poate, sau încearcă.

Lucrurile o iau cu adevărat razna când totți participanții la Jubileu fac tot ce pot pentru a-l salva pe Peeta. Chiar mor pentru el, motiv pentru care Katniss este pusă în lumina „omului prost”. Și asta doar pentru că rebelii au văzut în ea un ceva care să dea Capitoliul jos de la putere.

Mi-a plăcut și această carte pentru că au început să apară personaje interesante, printre tributurile învingătoare. Finnick și Johanna fiind doar unii dintre ei. Apoi a mai fost Effie care spre deosebire de volumul anterior, a căzut din cuibul său, iar Haimytch a rămas personajul meu #1.

Totuși am fost extrem de dezamăgită de Katniss. Nu oi fi eu un geniu al psihologiei, dar nu trebuia sa aiba niște remușcări (mai multe) față de Cinna și de faptul că a fost ucis? Adică el a fost un domn de la cap la coadă, merita mai multă considerație. Pf... poate că în film o să fiu și eu mai mulțumită.

Titlu: Sfidarea

Titlu original: Catching Fire

Autor: Suzanne Collins

Editura: Nemira

Colecția: Nemira Junior

Anul publicării: 2009

Nota: 5/5

4 thoughts on “Recenzie: Sfidarea de Suzanne Collins (Jocurile Foamei #2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media