Share on Social Media
Recenzie film: Un băiat numit Crăciun

Inițial voiam să mai aștept până să fac publică noua casă Reader's Republic, însă după ce am petrecut o seară liniștită în compania pisicii și Netflix urmărind filmul bazat pe cartea lui Matt Haig, "Un băiat numit Crăciun", mi-am dat seama că nu există nici un alt motiv mai potrivit decât acum.

Maggie Smith o interpretează spectaculos pe Mătușa Ruth care în Ajunul Crăciunului este chemată în miez de noapte să aibă grijă de cei 3 nepoți ai săi care au inimile sfâșiate de pierderea recentă a mamei lor. Deși triști și deloc încântați de vizita inopinată a mătușii, foarte-foarte bătrâne, copii îi fac hatârul acesteia și îi ascultă povestea de dinainte de culcare care sună cam așa:

Era o perioadă în care Crăciunul nu exista, iar oamenii erau triști, sobri și în marea majoritate a timpului nefericiți. Pentru a găsi o soluție la această problemă, regele ținutului a chemat la curte locuitorii regatului său pentru a le propune să meargă într-o călătorie cu scopul de a readuce speranța printre ei. Printre acești oameni erau și Nikolas împreună cu tatăl său care orbit de promisiunea unei recompense bănoase acceptă să plece în această călătorie de a aduce speranța și magia.

Rămas singur cu mătușa sa, Nikolas era tare nefericit, fiind nevoit să doarmă într-un adăpost improvizat căci sora tatălui său nu era cea mai bună și blândă persoană din lume, până într-o zi în care băiatul găsește o hartă către ținutul Elfham.

Poveștile spun că Elfham este locuit de elfi. Este un tărâm plin de magie și cântece. Locuitorii săi sunt mereu fericiți, cântă, dansează și sărbătoresc ceva numit Crăciun. Având harta ca un sâmbure al speranței și un șoricel pe post de tovarăș de drum, Nikolas pleacă în aventura vieții sale - să descopere magia.

M-am bucurat enorm să urmăresc acest film, mai ales că în spatele poveștii emoționante se află foarte multe sfaturi pe care le putem pune în practică și noi în viața de zi cu zi. Nu trebuie decât să vrei să faci un lucru și acel lucru este pe jumătate rezolvat.

Urmărindu-i pe Nikolas și Miika cum se împrietenesc cu faimosul Blitzen, o zână a adevărului și cum descoperă mesajul din spatele actului de a dărui cadouri celor dragi, am trăit emoții profunde și oarecum de mândrie să descopăr împreună cu cei trei nepoți ai Mătușii Ruth cum a apărut Crăciunul și cine este Moș Crăciun în realitate.

Magia stă în faptul că oricine poate fi Moș Crăciun dacă are curajul să-și deschidă porțile inimii și să primească orice colindător aducător de bucurie și magie.

Nu trebuie să ai puterea să faci un ren să zboare (deși ar fi ceva cu adevărat grozav și mi-aș dori să pot face asta) ca să fii Moș Crăciun. Și nici să porți tradiționalul costum roșu sau să cobori pe horn (nu că aș avea loc să cobor pe acolo). Trebuie doar să crezi că ai puterea să intri cu toată dragostea ta pentru magie pe porțile inimii deschise ale persoanei de lângă tine.

Chiar recomand acest film oricui, chiar și celor care în perioada aceasta a anului se declară ca fiind Grinch get beget plus că... să nu uităm că în cele din urmă chiar și Grinch a căpătat o inimă 😉

Titlu: Un băiat numit Crăciun

Titlu original: A Boy Called Christmas

Distribuție: Maggie Smith (Mătușa Ruth), Henry Lawfull (Nikolas), Jim Broadbent (Regele), Stephen Merchant (Miika)

Anul lansării: 2021

Nota: 5/5

Duca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media