Share on Social Media
Recenzie: Zodiac de Anamaria Ionescu (Sergiu Manta #2)

Cu doar 36 de pagini mai gros decât volumul precedent, „Zodiac” aduce odiseea lui Sergiu Manta la un nou nivel.

Scurt rezumat

Sergiu este un fost IT-st, actual agent fantomă la Compania B care încearcă să nu se amestece în treburile ce nu îl privesc. În ciuda faptului că acționează pe principiul, nu te deranjez ca să nu mă deranjezi, protagonistul se vede aruncat în mijlocul unui război intern.

Putem considera că Manta este un individ blestemat încă din prima secundă a vieții sale fiind rezultatul unui incest, crescând fără părinți și având un număr de crime la activ deloc neglijabil.

Pe scurt Sergiu Manta, orfan fiind, și-a petrecut primii 14 ani ai vieții într-un orfelinat. Încă de mic copil a avut o statură impunătoare și o putere pe măsură, așa că era adesea subiectul de batjocură a celorlalți copii. Povestea spune că la 10 ani, dintr-un accident, comite prima crimă involuntară.

Ani mai târziu, după ce își află originile, acesta decide să-și răzbune anii de suferință continuând cu două crime premeditate. Condamnat fiind la închisoare pentru următorii 20 de ani, Sergiu este recrutat de un anume Brănescu pentru a deveni un asasin profesionist. Ușor, ușor devenind „fratele” Alinei Marinescu.

Am fost plăcut impresionată de al doilea volum al serieri „Sergiu Manta” pentru că autoarea a reușit să treacă peste drama din „Nume de cod Arkon”, îndreptând ghinioanele lui Sergiu către ceva mai productiv.

La aproximativ un an după înscenarea morții protagonistului si recrutării lui de către Companie, Manta descoperă un conflict de interese în înteriorul propriei sale agenții care promite un volum trei misterios și incitant.

Ceea ce îmi place la Anamaria este că seria nu aparține doar genului thriller, ci este un cocktail cu un roman polițist cu mici influențe romantice ce transformă seria într-un deliciu literar.

În ciuda faptului că am avut parte de o lectură antrenantă, au fost câteva detalii care m-au deranjat.

De exemplu au fost câteva mici erori de tastare a textului, iar la un moment dat deși era vorba despre același personaj, la câteva rânduri mai jos, numele lui a fost modificat.

Un alt lucru care m-a facut sa recitesc un paragraf de doua ori, pentru a înțelege acțiunea, a fost „redenumirea personajelor”: „Manta îi întinse telefonul lui Sergiu...”. Cel mai probabil Manta îi întisese telefonul celuilalt personaj din încăpere.

Îmi doresc enorm ca Anamaria Ionescu să continuie această serie pentru că îmi place foarte mult și pentru mine este o adevărată oază de relaxare. Să încerc să descopăr criminalul sau să rezolv un puzzle este o plăcere după o zi lungă la birou.

Dar din câte am observat, volumul al treilea al seriei se lasă așteptat pentru că acum autoarea ne încântă cu un nou roman „Crăciunul care nu a mai venit” ce nu are legătură cu aventurile sub acoperire ale lui Sergiu Manta.

Titlu: Zodiac

Autor: Anamaria Ionescu

Editura: Tritonic

Anul publicării: 2017

Nota: 5 / 5

3 thoughts on “Recenzie: Zodiac de Anamaria Ionescu (Sergiu Manta #2)

  1. Inca o carte de pus pe lista
    Multumim de recomandari, o sa incerc sa fiu prezenta mult timp pe blogul vostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share on Social Media